fbpx

Lava cake

lava cake

I se mai spune și ”vulcan de ciocolată”, datorită ciocolatei fluide care se revarsă din prăjitură, asemeni unei lave. Nu e greu de făcut, dar este crucial timpul de coacere.
De la momentul apariției ei, în 1991, când a fost creată de chef-ul francez Michel Bras, prăjitura a cucerit milioane de inimi. Iar combinația dintre ciocolata caldă care se revarsă din prăjitură, înghețata de vanilie și fructele roșii (zmeură sau căpșuni) este un răsfăț suprem. Greu de uitat!

lava cake

Lava cake

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

7

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 180 g ciocolată amăruie

  • 7 cubulețe de ciocolată amăruie

  • 130 g unt

  • 4 ouă

  • 150 g zahăr

  • 50 g făină

  • Fructe proaspete (zmeură, căpșuni)

  • Înghețată de vanilie

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 240 grade Celsius.
  • Topiți ciocolata și untul pe baie de aburi.
  • Bateți ouăle spumă împreună cu zahărul.
  • Adăugați făina și mixați în continuare.
  • La final puneți amestecul de ciocolată topită și amestecați.
  • Turnați compoziția în formele de copt, noi am folosit de unică folosință, dar fără a le umple până la buza superioară. Umpleți până la ¾ din formă și puneți în fiecare câte un cubuleț de ciocolată.
  • Așezați formele pe o tavă și dați la cuptor. Reduceți temperatura la 225 de grade și le coaceți 10 minute, pe ceas, până se crapă ușor deasupra.
  • După ce le scoateți din cuptor și din forme, le răsturnați pe farfurii, individuale, le pudrați cu zahăr și le decorați cu zmeură/căpșuni proaspete. Nu uitați de înghețata de vanilie, se potrivește de minune cu desertul nostru de ciocolată.

Rețetă video

Tags: