Mămăliga în straturi sau ”în pături” este un preparat din nordul țării, zona Maramureșului. Unii îi spun ”taci și înghite”! Adevărul e că odată ce ați pus-o în farfurii, e greu să mai și vorbești. Că prea e bună! Și dacă v-am stârnit pofta sau curiozitatea, aveți mai jos și rețeta video.
Mămăligă în straturi
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
2 ouă
1 carnat afumat
50 g caș afumat
50 g brânză de burduf
Unt
- Pentru mămăligă
250 g mălai
1 l apă
1 linguriță de sare
Cum să faceți
- Puneți apa cu sare la fiert. Când dă în clocot, turnați în ploaie mălaiul și amestecați bine să nu se formeze cocoloașe. Dacă ați ”pățit-o”, luați vasul de pe foc și amestecați bine de tot cu un tel, apoi puneți din nou pe foc.
- Rumeniți cârnatul feliat într-o tigaie neunsă.
- Ungeți vasul de copt cu unt, așezați câteva linguri de mămăligă, un strat de brânză de burduf apoi felii de cârnat și caș ras, din nou mămăligă, felii de cârnat, brânză de burduf și cașul.
- Acoperiți cu mămăligă și cu dosul unei linguri, faceți două adâncituri. Spargeți în fiecare câte un ou și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute, cât să se gătească ouăle.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete