fbpx

Mămăligă în straturi

Mămăligă în straturi

Mămăliga în straturi sau ”în pături” este un preparat din nordul țării, zona Maramureșului. Unii îi spun ”taci și înghite”! Adevărul e că odată ce ați pus-o în farfurii, e greu să mai și vorbești. Că prea e bună! Și dacă v-am stârnit pofta sau curiozitatea, aveți mai jos și rețeta video.

Mămăligă în straturi

Mămăligă în straturi

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 1 carnat afumat

  • 50 g caș afumat

  • 50 g brânză de burduf

  • Unt

  • Pentru mămăligă
  • 250 g mălai

  • 1 l apă

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Puneți apa cu sare la fiert. Când dă în clocot, turnați în ploaie mălaiul și amestecați bine să nu se formeze cocoloașe. Dacă ați ”pățit-o”, luați vasul de pe foc și amestecați bine de tot cu un tel, apoi puneți din nou pe foc.
  • Rumeniți cârnatul feliat într-o tigaie neunsă.
  • Ungeți vasul de copt cu unt, așezați câteva linguri de mămăligă, un strat de brânză de burduf apoi felii de cârnat și caș ras, din nou mămăligă, felii de cârnat, brânză de burduf și cașul.
  • Acoperiți cu mămăligă și cu dosul unei linguri, faceți două adâncituri. Spargeți în fiecare câte un ou și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute, cât să se gătească ouăle.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal