fbpx

Mămăliguță cu sos ragu de cârnați

mămăliguță cu sos ragu de cârnați

Sosul ragu sau bolognese este unul cu un ingredient principal, carnea de vită, dacă ne uităm la rețeta originală. Este un sos foarte gustos, dar pregătirea lui durează ceva mai mult. Așa că vi-l recomandăm pentru o zi de weekend, când poate aveți mai mult timp la dispoziție pentru gătit.
Dar cum în serile din timpul săptămânii ne dorim să stăm mai puțin în bucătărie, am pregătit o variantă mai simplă a celebrului sos și am gătit o mămăliguță cu sos ragu de cârnați. Simplu și gustos, cum vă place!

mămăliguță cu sos ragu de cârnați

Mămăliguță cu sos ragu de cârnați

4 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 carnați proaspeți

  • 1 1 ceapă, tocată

  • 4 4 caței de usturoi, pisați

  • 1/2 linguriță 1/2 de fulgi de chili

  • 1 lingură 1 de cimbru uscat

  • 2 linguri 2 de pastă de tomate

  • 1 conservă 1 de roșii în suc propriu

  • 2 linguri 2 de ulei

  • Rozmarin proaspăt (sau frunze de busuioc)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru mămăliguță
  • 450 ml 450 lapte

  • 450 ml 450 apă

  • 200 g 200 mălai instant (cel care se prepară în 3 minute)

  • 50 g 50 unt

  • 2 linguri 2 de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată rasă)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați cârnații de pieliță și rumeniți carnea în uleiul bine încins. Apăsați ușor carnea tocată, să se desfacă, și țineți pe foc 6-8 minute, până se rumenește.
  • Adăugați ceapa și mai gătiți 5 minute, până se înmoaie. Puneți apoi usturoiul, fulgii de chili, cimbrul și pasta de tomate.
  • După 1-2 minute, turnați apă, aproximativ 50-60 de ml, și roșiile din conservă. Asezonați cu sare și piper și lăsați să ajungă la temperatura de fierbere, pe foc mic, amestecând din când în când să nu se lipească.
  • Pentru mămăliguță, puneți la fiert apa cu laptele și un praf de sare. Când începe să fiarbă, reduceți flacăra și turnați în ploaie mălaiul, amestecând continuu, 2-3 minute. Dacă vă place mămăliguța mai consistentă, mariți cantitatea de mălai încă de la început. Luați de foc, puneți untul și brânza rasă, sare și piper după gust.
  • Puneți-o în farfurii și deasupra sos ragu de cârnați. Adăugați rozmarin sau busuioc și gata, poftiți la masă!
Tags: