fbpx

Mâncare de mazăre cu aripioare de pui

mâncare de mazăre cu aripioare de pui

Mâncarea de mazăre cu aripioare de pui este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și ușor de pregătit. Și dacă vă plac, cât timp se fierbe mâncarea, faceți repede și niște frigănele. Poftă bună vă dorim!

mâncare de mazăre cu aripioare de pui

Mâncare de mazăre cu aripioare de pui

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 800 g 800 mazăre (de la cutie)

  • 700 g 700 aripioare (1 cutie)

  • 1 1 ceapă

  • 1 cutie 1 de roșii în suc propriu

  • 1 1 cana de apă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 50 ml 50 vin alb

  • Mărar

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Rumeniți aripioarele în ulei bine încins. Când încep să se rumenească puneți un strop de vin alb și lăsați să se evapore alcoolul. Apoi le scoateți într-un castron și le țineți la cald.
  • Căliți ceapa în grăsimea rămasă și când a devenit translucidă adăugați mazărea, roșiile, o cană de apă și carnea, sare și piper. Acoperiți și lăsați să fiarbă, cât să se înmoaie carnea.
  • Mărarul îl adăugați la final sau direct în farfurii. Opțional, puteți adăuga smântână în farfurie.

Rețetă video

Sfaturi

  • Mazărea de la cutie este deja bine fiartă, astfel că o puteți pune odată cu roșiile în suc propriu. Dacă folosiți mazăre congelată, o puneți pe ea întâi și o lăsați să fiarbă împreună cu aripioarele. După ce boabele au fiert, adăugați și roșiile tăiate în suc propriu.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal