Mâncarea de mazăre cu aripioare de pui este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și ușor de pregătit. Și dacă vă plac, cât timp se fierbe mâncarea, faceți repede și niște frigănele. Poftă bună vă dorim!
Mâncare de mazăre cu aripioare de pui
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
800 g mazăre (de la cutie)
700 g aripioare (1 cutie)
1 ceapă
1 cutie de roșii în suc propriu
1 cana de apă
Ulei de floarea-soarelui
50 ml vin alb
Mărar
Sare
Piper
Cum să faceți
- Rumeniți aripioarele în ulei bine încins. Când încep să se rumenească puneți un strop de vin alb și lăsați să se evapore alcoolul. Apoi le scoateți într-un castron și le țineți la cald.
- Căliți ceapa în grăsimea rămasă și când a devenit translucidă adăugați mazărea, roșiile, o cană de apă și carnea, sare și piper. Acoperiți și lăsați să fiarbă, cât să se înmoaie carnea.
- Mărarul îl adăugați la final sau direct în farfurii. Opțional, puteți adăuga smântână în farfurie.
Rețetă video
Sfaturi
- Mazărea de la cutie este deja bine fiartă, astfel că o puteți pune odată cu roșiile în suc propriu. Dacă folosiți mazăre congelată, o puneți pe ea întâi și o lăsați să fiarbă împreună cu aripioarele. După ce boabele au fiert, adăugați și roșiile tăiate în suc propriu.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete