
Mâncarea de mazăre cu sos de smântână și pui este rețeta ideală pentru prânz sau cină, pentru că în mai puțin de o oră vă puteți așeza deja la masă. Noi am folosit câteva bucăți de piept de pui, dar și cu câteva aripioare mâncarea va fi la fel de gustoasă.

Mâncare de mazăre cu sos de smântână
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
1 kg mazăre
400 g piept de pui
500 ml smântână de gătit
1 ceapă
50 ml vin alb sec
1 legătură de mărar
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Rumeniți bucățile de pui în puțin ulei, cât să devină rumene. Spre final puneți un praf de sare și piper și turnați deasupra vinul alb. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, apoi scoateți carnea într-un castron și o țineți la cald.
- Înăbușiți ceapa în sosul rămas, puneți și un strop de sare, să se înmoaie mai repede, și acoperiți. În 2-3 minute adăugați mazărea (congelată sau nu, după cum aveți timp) și lăsați să se gătească 15-20 de minute. La nevoie, mai adăugați câte puțină apă.
- După ce boabele de mazăre au fiert, puneți smântâna de gătit, potriviți gustul de sare și piper și adăugați puiul. Acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere, puneți și mărarul tocat fin și stingeți focul. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete