fbpx

Mâncare de mazăre cu sos de smântână

Mâncarea de mazăre cu sos de smântână și pui este rețeta ideală pentru prânz sau cină, pentru că în mai puțin de o oră vă puteți așeza deja la masă. Noi am folosit câteva bucăți de piept de pui, dar și cu câteva aripioare mâncarea va fi la fel de gustoasă.

Mâncare de mazăre cu sos de smântână

5.0 from 1 vote
Course: cu carneDifficulty: prânz, cină
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 kg mazăre

  • 400 g piept de pui

  • 500 ml smântână de gătit

  • 1 ceapă

  • 50 ml vin alb sec

  • 1 legătură de mărar

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Rumeniți bucățile de pui în puțin ulei, cât să devină rumene. Spre final puneți un praf de sare și piper și turnați deasupra vinul alb. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, apoi scoateți carnea într-un castron și o țineți la cald.
  • Înăbușiți ceapa în sosul rămas, puneți și un strop de sare, să se înmoaie mai repede, și acoperiți. În 2-3 minute adăugați mazărea (congelată sau nu, după cum aveți timp) și lăsați să se gătească 15-20 de minute. La nevoie, mai adăugați câte puțină apă.
  • După ce boabele de mazăre au fiert, puneți smântâna de gătit, potriviți gustul de sare și piper și adăugați puiul. Acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere, puneți și mărarul tocat fin și stingeți focul. Poftă bună și vouă!

Rețetă video

Tags: