fbpx

Marinade pentru carne de vită

Marinade pentru carne de vită

Pentru mulți dintre noi, carnea de vită are o savoare specială, dar nu-i întotdeauna simplu să găsești bucata potrivită pentru rețeta pe care vrei s-o pregătești. Cu atât mai mult cu cât ai în plan s-o pregătești friptă, pe grătar. Dar dacă alegi corect tipul de carne pentru rețeta ta și adaptezi temperatura de gătire și timpul de preparare la cantitate, nu ai cum să dai greș.

O carne bine aleasă pentru grătar nu are nevoie neapărat de multe condimente pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor. Un pic de ulei de măsline, sare și piper proaspăt râșnit sunt de multe ori suficiente pentru o marinadă. Dar noi am încercat și alte câteve rețete de marinadă și ne-am convins… se potrivesc de minune cu o bucată de vrăbioară sau antricot de vită.

Rețeta 1

  • 80 ml sos de soia
  • 120 ml ulei de măsline
  • 80 ml zeamă de lămâie
  • 60 ml sos Worcestershire
  • 1 ½ lingurițe de usturoi granule
  • 3 linguri de busuioc uscta
  • 1 lingură de pătrunjel uscat
  • ½ lingură de sos iute (opțional)
  • 1 linguriță de piper
  • ½ linguriță de sare fină

Rețeta 2

  • 100 ml bere neagră
  • 2 căței de usturoi, pisat
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de ceapă, tăiată fin
  • 1 linguriță de sos Worcestershire
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • ½ linguriță de tarhon, tăiat fin
  • ½ linguriță de pătrunjel verde, tăiat fin
  • ½ linguriță de piper
  • ½ linguriță de sare fină

Rețeta 3

  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 60 ml oțet alb
  • 60 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de miere
  • 4 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1 linguriță de fulgi de chilli (opțional)

Încearcă și marinade pentru carnea de porc.