Dacă nu mai aveți răbdare până la momentul când aromele de sărbătoare vă vor inunda bucătăria, vă propunem să pregătiți chiar azi rețeta de mere coapte cu stafide și scorțișoară. Este un desert delicios, chiar și pentru cei care țin post.
Mere coapte cu stafide și scorțișoară
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
6 mere mari
80 g stafide, de preferat aurii
80 g nucă zdrobită + 1 lingură
4 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
1 steluță de anason (opțional)
50 g unt
miere
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 200 de grade.
- Spălați merele și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
- Tăiați puțin din baza merelor, practic le nivelați, astfel încât să stea bine în poziție verticală. Tăiați apoi câte un capac, în partea superioară, și scobiți merele cu atenție, să nu perforați pereții fructelor.
- Într-un castronel, amestecați stafidele cu nucile, scorțișoara, un praf de anason stelat (opțional) și două linguri de zahăr brun.
- Umpleți merele cu acest amestec și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, să vă ușurați apoi spălatul ei.
- Tăiați untul rece în 6 cubulețe și puneți deasupra fiecărui măr. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin moi la atingere.
- După ce ați scos tava, stropiți merele umplute cu miere, atât cât vă place. Acum, dacă aveți și niște înghețată de vanilie să puneți lângă ele, să știți că fac o pereche minunată!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete