fbpx

Mere coapte cu stafide și scorțișoară

  • Home
  • desert
  • Mere coapte cu stafide È™i scorÈ›iÈ™oară
mere coapte cu stafide și scorțișoară

Dacă nu mai aveți răbdare până la momentul când aromele de sărbătoare vă vor inunda bucătăria, vă propunem să pregătiți chiar azi rețeta de mere coapte cu stafide și scorțișoară. Este un desert delicios, chiar și pentru cei care țin post.

mere coapte cu stafide și scorțișoară

Mere coapte cu stafide și scorțișoară

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 6 mere mari

  • 80 g stafide, de preferat aurii

  • 80 g nucă zdrobită + 1 lingură

  • 4 linguri de zahăr brun

  • 1 linguriță de scorÈ›iÈ™oară

  • 1 steluță de anason (opÈ›ional)

  • 50 g unt

  • miere

Cum să faceți

  • ÃŽncălziÈ›i cuptorul la 200 de grade.
  • SpălaÈ›i merele È™i È™tergeÈ›i-le cu un prosop de hârtie.
  • TăiaÈ›i puÈ›in din baza merelor, practic le nivelaÈ›i, astfel încât să stea bine în poziÈ›ie verticală. TăiaÈ›i apoi câte un capac, în partea superioară, È™i scobiÈ›i merele cu atenÈ›ie, să nu perforaÈ›i pereÈ›ii fructelor.
  • ÃŽntr-un castronel, amestecaÈ›i stafidele cu nucile, scorÈ›iÈ™oara, un praf de anason stelat (opÈ›ional) È™i două linguri de zahăr brun.
  • UmpleÈ›i merele cu acest amestec È™i aÈ™ezaÈ›i-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, să vă uÈ™uraÈ›i apoi spălatul ei.
  • TăiaÈ›i untul rece în 6 cubuleÈ›e È™i puneÈ›i deasupra fiecărui măr. DaÈ›i la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin moi la atingere.
  • După ce aÈ›i scos tava, stropiÈ›i merele umplute cu miere, atât cât vă place. Acum, dacă aveÈ›i È™i niÈ™te îngheÈ›ată de vanilie să puneÈ›i lângă ele, să È™tiÈ›i că fac o pereche minunată!
Tags: