fbpx

Mere coapte cu stafide și scorțișoară

  • Home
  • desert
  • Mere coapte cu stafide și scorțișoară
mere coapte cu stafide și scorțișoară

Dacă nu mai aveți răbdare până la momentul când aromele de sărbătoare vă vor inunda bucătăria, vă propunem să pregătiți chiar azi rețeta de mere coapte cu stafide și scorțișoară. Este un desert delicios, chiar și pentru cei care țin post.

mere coapte cu stafide și scorțișoară

Mere coapte cu stafide și scorțișoară

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 6 mere mari

  • 80 g stafide, de preferat aurii

  • 80 g nucă zdrobită + 1 lingură

  • 4 linguri de zahăr brun

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • 1 steluță de anason (opțional)

  • 50 g unt

  • miere

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade.
  • Spălați merele și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
  • Tăiați puțin din baza merelor, practic le nivelați, astfel încât să stea bine în poziție verticală. Tăiați apoi câte un capac, în partea superioară, și scobiți merele cu atenție, să nu perforați pereții fructelor.
  • Într-un castronel, amestecați stafidele cu nucile, scorțișoara, un praf de anason stelat (opțional) și două linguri de zahăr brun.
  • Umpleți merele cu acest amestec și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, să vă ușurați apoi spălatul ei.
  • Tăiați untul rece în 6 cubulețe și puneți deasupra fiecărui măr. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când devin moi la atingere.
  • După ce ați scos tava, stropiți merele umplute cu miere, atât cât vă place. Acum, dacă aveți și niște înghețată de vanilie să puneți lângă ele, să știți că fac o pereche minunată!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal