fbpx

Mini pizza

Sunt pe placul celor mici, dar nici mai mari nu s-ar da în lături de la aceste mini pizza. Aluatul este pufos și foarte simplu de pregătit, îl puteți pregăti cu o seară înainte și îl lăsați să dospească la rece, peste noapte. Am pregătit mai multe toppinguri, să împăcăm mai multe gusturi, și un sos de roșii atât de gustos încât îl vom folosi și la alte rețete. Vi-l recomandăm cu mare căldură.

Mini pizza

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Bucăți

20

servings
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp de dospire

40

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 100 g È™uncă

  • 100 g salam uscat

  • 100 g măsline

  • 200 g caÈ™caval ras

  • 3 ciuperci

  • Pentru aluatul de pizza
  • 525 g făină + extra pentru masa de lucrur

  • 2 linguriÈ›e de drojdie uscată instant

  • 3 linguri de ulei de măsline + extra pentru uns vasul

  • 375 ml apă călduță

  • 1 linguriță de sare

  • 1 linguriță de busuioc uscat (sau cimbru ori oregano)

  • Pentru sosul de roÈ™ii
  • 700 ml sos passata

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Busuioc uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă aluatul 5 minute pe masa de lucru presărată cu puÈ›ină făină. Se pune aluatul într-un castron uns cu ulei de măsline, se acoperă È™i se lasă la dospit 40 de minute.
  • Pentru sosul de pizza, se pun toate ingredientele pe foc È™i se lasă să fiarbă 5 minute din clipa în care clocoteÈ™te.
  • După ce aluatul a crescut, se întinde într-o foaie de 1 cm grosime È™i se decupează cu o formă sau gura unui pahar. Se unge aluatul cu sos, se presară caÈ™caval, È™uncă sau salam, ciuperci È™i măsline feliate, din nou caÈ™caval. Se dau la cuptor, la 200 de grade, 13-15 minute.

Rețetă video

Tags: