fbpx

Mini pizza

Sunt pe placul celor mici, dar nici mai mari nu s-ar da în lături de la aceste mini pizza. Aluatul este pufos și foarte simplu de pregătit, îl puteți pregăti cu o seară înainte și îl lăsați să dospească la rece, peste noapte. Am pregătit mai multe toppinguri, să împăcăm mai multe gusturi, și un sos de roșii atât de gustos încât îl vom folosi și la alte rețete. Vi-l recomandăm cu mare căldură.

Mini pizza

5.0 from 1 vote
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Bucăți

20

servings
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp de dospire

40

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 100 g șuncă

  • 100 g salam uscat

  • 100 g măsline

  • 200 g cașcaval ras

  • 3 ciuperci

  • Pentru aluatul de pizza
  • 525 g făină + extra pentru masa de lucrur

  • 2 lingurițe de drojdie uscată instant

  • 3 linguri de ulei de măsline + extra pentru uns vasul

  • 375 ml apă călduță

  • 1 linguriță de sare

  • 1 linguriță de busuioc uscat (sau cimbru ori oregano)

  • Pentru sosul de roșii
  • 700 ml sos passata

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Busuioc uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă aluatul 5 minute pe masa de lucru presărată cu puțină făină. Se pune aluatul într-un castron uns cu ulei de măsline, se acoperă și se lasă la dospit 40 de minute.
  • Pentru sosul de pizza, se pun toate ingredientele pe foc și se lasă să fiarbă 5 minute din clipa în care clocotește.
  • După ce aluatul a crescut, se întinde într-o foaie de 1 cm grosime și se decupează cu o formă sau gura unui pahar. Se unge aluatul cu sos, se presară cașcaval, șuncă sau salam, ciuperci și măsline feliate, din nou cașcaval. Se dau la cuptor, la 200 de grade, 13-15 minute.

Rețetă video

Tags: