fbpx

Mini tarte cu mere

mini tarte cu mere

Deserturile cu mere sunt printre preferatele noastre, mai ales că sunt ușor de făcut, gustoase și arată foarte apetisant. Așa că dacă tot aveam 3 mere uitate printr-un coș cu fructe, le-am transformat repede într-o umplutură aromată pentru aceste mini tarte. Totul a durat 30 de minute, vedeți și rețeta video de mai jos!

mini tarte cu mere

Mini tarte cu mere

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 foi fine de plăcintă

  • 3 mere

  • 50 ml rom/coniac

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 50 g zahăr

  • 3 lingurițe de amidon

  • 30 g unt (sau puțin ulei)

  • 80 ml apă

  • Scorțișoară măcinată

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • Topiți untul într-un vas, pe foc potrivit, și căliți merele tăiate cubulețe, peste care adăugați zahărul, un praf de sare, scorțișoară măcinată. După 2-3 minute, adăugați și romul/coniacul. După ce amestecul începe să fiarbă, adăugați amidonul dizolvat în apă. Mai țineți pe foc 2-3 minute și adăugați și zeama de lămâie. Dați deoparte, să se răcorească.
  • Tăiați cele 8 foi de plăcintă în câte 6 pătrate. Tapetați cu ele fiecare formă de brioșă, astfel încât, prin suprapunerea foilor, să obțineți un coșuleț. (pentru fiecare formă de brioșă veți folosi 4 pătrate de aluat).
  • Dați tava la cuptor 3 minute, cât să devină aluatul ușor crocant și auriu. Scoateți tava și umpleți fiecare coșuleț cu compoziția de mere. Mai dați la cuptor 2-3 minute și după ce le scoateți pudrați cu zahăr.
  • Sunt delicioase și simple, dar și stropite cu sos caramel sau alături de înghețată de vanilie.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă țineți post, înlocuiți untul cu 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui.
Tags: