fbpx

Mini tarte cu mere

mini tarte cu mere

Deserturile cu mere sunt printre preferatele noastre, mai ales că sunt ușor de făcut, gustoase și arată foarte apetisant. Așa că dacă tot aveam 3 mere uitate printr-un coș cu fructe, le-am transformat repede într-o umplutură aromată pentru aceste mini tarte. Totul a durat 30 de minute, vedeți și rețeta video de mai jos!

mini tarte cu mere

Mini tarte cu mere

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 foi fine de plăcintă

  • 3 mere

  • 50 ml rom/coniac

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 50 g zahăr

  • 3 linguriÈ›e de amidon

  • 30 g unt (sau puÈ›in ulei)

  • 80 ml apă

  • ScorÈ›iÈ™oară măcinată

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • TopiÈ›i untul într-un vas, pe foc potrivit, È™i căliÈ›i merele tăiate cubuleÈ›e, peste care adăugaÈ›i zahărul, un praf de sare, scorÈ›iÈ™oară măcinată. După 2-3 minute, adăugaÈ›i È™i romul/coniacul. După ce amestecul începe să fiarbă, adăugaÈ›i amidonul dizolvat în apă. Mai È›ineÈ›i pe foc 2-3 minute È™i adăugaÈ›i È™i zeama de lămâie. DaÈ›i deoparte, să se răcorească.
  • TăiaÈ›i cele 8 foi de plăcintă în câte 6 pătrate. TapetaÈ›i cu ele fiecare formă de brioșă, astfel încât, prin suprapunerea foilor, să obÈ›ineÈ›i un coÈ™uleÈ›. (pentru fiecare formă de brioșă veÈ›i folosi 4 pătrate de aluat).
  • DaÈ›i tava la cuptor 3 minute, cât să devină aluatul uÈ™or crocant È™i auriu. ScoateÈ›i tava È™i umpleÈ›i fiecare coÈ™uleÈ› cu compoziÈ›ia de mere. Mai daÈ›i la cuptor 2-3 minute È™i după ce le scoateÈ›i pudraÈ›i cu zahăr.
  • Sunt delicioase È™i simple, dar È™i stropite cu sos caramel sau alături de îngheÈ›ată de vanilie.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă È›ineÈ›i post, înlocuiÈ›i untul cu 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui.
Tags: