Deserturile cu mere sunt printre preferatele noastre, mai ales că sunt ușor de făcut, gustoase și arată foarte apetisant. Așa că dacă tot aveam 3 mere uitate printr-un coș cu fructe, le-am transformat repede într-o umplutură aromată pentru aceste mini tarte. Totul a durat 30 de minute, vedeți și rețeta video de mai jos!
Mini tarte cu mere
Porții
12
bucățiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
8 foi fine de plăcintă
3 mere
50 ml rom/coniac
1 lingură de zeamă de lămâie
50 g zahăr
3 lingurițe de amidon
30 g unt (sau puțin ulei)
80 ml apă
Scorțișoară măcinată
Zahăr pudră
Sare
Cum să faceți
- Topiți untul într-un vas, pe foc potrivit, și căliți merele tăiate cubulețe, peste care adăugați zahărul, un praf de sare, scorțișoară măcinată. După 2-3 minute, adăugați și romul/coniacul. După ce amestecul începe să fiarbă, adăugați amidonul dizolvat în apă. Mai țineți pe foc 2-3 minute și adăugați și zeama de lămâie. Dați deoparte, să se răcorească.
- Tăiați cele 8 foi de plăcintă în câte 6 pătrate. Tapetați cu ele fiecare formă de brioșă, astfel încât, prin suprapunerea foilor, să obțineți un coșuleț. (pentru fiecare formă de brioșă veți folosi 4 pătrate de aluat).
- Dați tava la cuptor 3 minute, cât să devină aluatul ușor crocant și auriu. Scoateți tava și umpleți fiecare coșuleț cu compoziția de mere. Mai dați la cuptor 2-3 minute și după ce le scoateți pudrați cu zahăr.
- Sunt delicioase și simple, dar și stropite cu sos caramel sau alături de înghețată de vanilie.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă țineți post, înlocuiți untul cu 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui.
Tags: mere
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete