fbpx

Mousse de zmeură

mousse de zmeură

Cremos, fin, aromat, delicat, acest mousse de zmeură este o adevărată încântare, un răsfăț pe care fiecare dintre noi îl merită. Rețeta nu este complicată, necesită doar un pic de atenție la folosirea gelatinei.

mousse de zmeură

Mousse de zmeură

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

5

minutes
timp de răcire

60

minute
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 350 g zmeură, proaspătă sau congelată + extra pentru decor

  • 135 g zahăr tos

  • 120 g apă rece, la temperatura camerei

  • 360 g smântână pentru frișcă, foarte rece

  • 1 plic de gelatină

Cum să faceți

  • Amestecați gelatina cu 60 g de apă într-un castronel și lăsați-l deoparte câteva minute.
  • Într-o cratiță mică, puneți zmeura, zahărul și restul de apă. Puneți pe foc mic și lăsați să dea în câteva clocote, până când fructele se înmoaie și se sfărâmă ușor. Luați de pe foc și lăsați 10 minute, cât să se răcorească și să puteți transforma amestecul într-un piure fin (noi am folosit mixerul vertical). Treceți piureul printr-o sită, să separați semințele.
  • În piureul strecurat, adăugați gelatina și puneți din nou pe foc, 1 minut, amestecând mereu. Dați deoparte și lăsați să se răcorească până la temperatura camerei.
  • Separat, bateți smântâna pentru frișcă și apoi o încorporați în piureul de zmeură cu gelatină. Turnați mousse-ul de zmeură în cupe sau pahare și dați la rece câteva ore.
Tags: