Cremos, fin, aromat, delicat, acest mousse de zmeură este o adevărată încântare, un răsfăț pe care fiecare dintre noi îl merită. Rețeta nu este complicată, necesită doar un pic de atenție la folosirea gelatinei.
Mousse de zmeură
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
5
minutestimp de răcire
60
minuteTimp total
15
minutesIngrediente
350 g zmeură, proaspătă sau congelată + extra pentru decor
135 g zahăr tos
120 g apă rece, la temperatura camerei
360 g smântână pentru frișcă, foarte rece
1 plic de gelatină
Cum să faceți
- Amestecați gelatina cu 60 g de apă într-un castronel și lăsați-l deoparte câteva minute.
- Într-o cratiță mică, puneți zmeura, zahărul și restul de apă. Puneți pe foc mic și lăsați să dea în câteva clocote, până când fructele se înmoaie și se sfărâmă ușor. Luați de pe foc și lăsați 10 minute, cât să se răcorească și să puteți transforma amestecul într-un piure fin (noi am folosit mixerul vertical). Treceți piureul printr-o sită, să separați semințele.
- În piureul strecurat, adăugați gelatina și puneți din nou pe foc, 1 minut, amestecând mereu. Dați deoparte și lăsați să se răcorească până la temperatura camerei.
- Separat, bateți smântâna pentru frișcă și apoi o încorporați în piureul de zmeură cu gelatină. Turnați mousse-ul de zmeură în cupe sau pahare și dați la rece câteva ore.
Tags: zmeură
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete