fbpx

Mușchiuleț de porc cu mix de legume

mușchiuleț de porc cu mix de legume

(P) Una dintre atracțiile mesei de sărbătoare este friptura. De multe ori, ne gândim la rețete prea sofisticate care ne răpesc mult timp cu pregătirea lor și rezultatul final nu e chiar așa cum ni l-am imaginat. Așa că venim în ajutorul vostru și vă arătăm cum am făcut cea mai gustoasă și fragedă friptură de mușchiuleț de porc cu mix de legume, cu un strop de savoare descoperit în gama Deluxe de la Lidl. Și nici nu am stat prea mult în bucătărie! 

mușchiuleț de porc cu mix de legume

Mușchiuleț de porc cu mix de legume

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

servings
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp de odihnă a cărnii

10

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 1 mușchiuleț de porc

  • 1 pungă 1 mix de legume, Freshona

  • 1 linguriță 1 de ardei iuti măcinați în ulei măsline, Deluxe

  • Ulei de măsline extravirgin Deluxe

  • Sare de Himalaya, Deluxe

  • 1 1 cațel de usturoi

  • 1 linguriță 1 de muștar

  • 80 g 80 unt Pilos

  • Cimbru uscat

  • Rozmarin uscat

  • Piper

Cum să faceți

  • Dacă aveți o tigaie pe măsura mușchiulețului, lăsați-l întreg. Noi l-am tăiat în două. Presărați sare și piper pe carne, apoi turnați puțin ulei de măsline și masați ușor.
  • Turnați o linguriță de ulei în tigaie și după ce s-a încins bine, frigeți bucățile de carne pe fiecare parte, aproximativ câte 2 minute, inclusiv capetele.
  • Luați de pe foc și ungeți carnea cu ardei iuți măcinați în ulei, muștar, presărați deasupra cimbru și rozmarin după gust. Adăugați și usturoiul feliat și, la final, 30 g de unt.
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, 15 minute. Dacă vă place carnea bine făcută, mai lăsați 5-8 minute în cuptor.
  • După ce ați scos carnea, o acoperiți cu folie de aluminiu pentru 10 minute.
  • Între timp, fierbeți mixul de legume în apă cu sare. Nu mai mult de 8-10 minute, să rămână aldente. Le scurgeți într-o sită și le puneți într-un castron. După ce se scurg, puneți restul de unt, să fie și mai gustoase.
  • Puneți pe fiecare farfurie câte o bucată de mușchiuleț, o porție generoasă de legume și puțin sos din tigaie. Savurați preparatul împreună cu un vin roșu sec.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal