Mirosul de friptură la cuptor, cu puțin usturoi și ierburi, este… greu de egalat. Sau doar cel aluaturilor coapte ne-ar putea stârni poftele la fel de intens. Cu toate că pare sofisticată, rețeta de mușchiuleț de porc învelit în bacon este foarte ușor de făcut. N-o să mai rămână nimic pe platou, vă garantăm!
Mușchiuleț de porc învelit în bacon
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 mușchiuleț de porc
2 fire de ceapă verde
250 g bacon feliat
8 cartofi
Cimbru
Ulei de măsline
Sare
Piper
- Pentru marinadă
1 cațel de usturoi ras
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de muștar
1 linguriță de cimbru
Sare
Piper
Cum să faceți
- Amestecați toate ingredientele pentru marinadă.
- Curățați mușchiulețul de pielițe și tăiați-l în trei fâșii, păstrând un capăt netăiat. Împletiți carnea cu cozile de ceapă verde și o ungeți cu marinadă.
- Așezați fellile de bacon una lângă alta pe o foaie de alumniu (sau de copt). Puneți deasupra mușchiulețul împletit și înfăsurați-l în ”patul” de bacon.
- Puneți carnea într-o tavă, de jur împrejur noi am pus niște cartofi tăiați în sferturi, presărați sare, piper și puțin cimbru și picurați și puțin ulei. Dacă mai aveți marinadă, n-o risipiți, ungeți ruloul de carne.
- Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. În timpul coacerii, carnea și baconul vor lăsa în tavă suficientă apă, astfel încât cartofii să se gătească. În caz contrar, turnați în tavă câteva linguri de apă.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete