fbpx

Mușchiuleț de porc învelit în bacon

mușchiuleț de porc învelit în bacon

Mirosul de friptură la cuptor, cu puțin usturoi și ierburi, este… greu de egalat. Sau doar cel aluaturilor coapte ne-ar putea stârni poftele la fel de intens. Cu toate că pare sofisticată, rețeta de mușchiuleț de porc învelit în bacon este foarte ușor de făcut. N-o să mai rămână nimic pe platou, vă garantăm!

mușchiuleț de porc învelit în bacon

Mușchiuleț de porc învelit în bacon

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 mușchiuleț de porc

  • 2 fire de ceapă verde

  • 250 g bacon feliat

  • 8 cartofi

  • Cimbru

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

  • Pentru marinadă
  • 1 cațel de usturoi ras

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță de muștar

  • 1 linguriță de cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Amestecați toate ingredientele pentru marinadă.
  • Curățați mușchiulețul de pielițe și tăiați-l în trei fâșii, păstrând un capăt netăiat. Împletiți carnea cu cozile de ceapă verde și o ungeți cu marinadă.
  • Așezați fellile de bacon una lângă alta pe o foaie de alumniu (sau de copt). Puneți deasupra mușchiulețul împletit și înfăsurați-l în ”patul” de bacon.
  • Puneți carnea într-o tavă, de jur împrejur noi am pus niște cartofi tăiați în sferturi, presărați sare, piper și puțin cimbru și picurați și puțin ulei. Dacă mai aveți marinadă, n-o risipiți, ungeți ruloul de carne.
  • Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. În timpul coacerii, carnea și baconul vor lăsa în tavă suficientă apă, astfel încât cartofii să se gătească. În caz contrar, turnați în tavă câteva linguri de apă.

Rețetă video