fbpx

Mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri

  • Home
  • cu carne
  • Mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri
mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri

„Chimichurri” este un sos extrem de popular în bucătăria țărilor latino-americane și este folosit pe post de condiment pentru cărnurile fripte pe grătar. Sosul are multe variante, dar la bază sunt câteva ingrediente: pătrunjelul verde și usturoiul, oțetul, uleiul de măsline, oțetul. Noi i-am mai adăugat și mărar proaspăt și câțiva fulgi de chili, doar cât să piște ușor. Dar destul cu poveștile, că se apropie ora de masă. Vedeți cum am pregătit cea mai grozavă cină și notați-vă ingredientele pentru rețeta de mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri.

mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri

Mușchiuleț de porc la grătar cu sos de verdețuri

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 mușchiuleț de porc

  • Pentru marinadă
  • 2 lingurițe de zahăr brun

  • 2 lingurițe de boia dulce

  • 1 linguriță de chimen măcinat

  • Coaja de la 1 lămâie

  • 1 linguriță de sare

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin

  • 3 linguri de oțet de vin roșu

  • 2 caței de usturoi

  • Pentru sosul cu verdețuri
  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 2 fire de ceapă verde

  • 2 caței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin

  • 3 linguri de oțet de vin roșu

  • 1/2 linguriță fulgi de chili

  • Sare

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Amestecați ingredientele pentru marinadă și întindeți pasta pe bucata de mușchiuleț. Lăsați deoparte câteva minute, cât pregătiți sosul.
  • Tăiați mărunt pătrunjelul, mărarul, cepele, pisați usturoiul. Adăugați uleiul, oțetul fulgii de chili, sare și piper după gust și amestecați. Dacă vă doriți un sos ceva mai fin, cum am făcut noi, turnați amestecul într-un blender și mixați câteva secunde. Dacă nu, doar amestecați ingredientele pentru sos.
  • Încălziți grătarul sau tigaia la foc mediu-mare și gătiți apoi mușchiulețul, aproximativ 15-20 de minute. Pentru bucățile mari de carne (peste 400 g), dați grătarul/tigaia la cuptor, la foc mare, pentru încă 10 minute.
  • Lăsați carnea să se odihnească 10 minute, apoi feliați mușchiulețul de porc și serviți cu sos de verdețuri deasupra.

Rețetă video

Tags: