fbpx

Nectarine coapte cu cremă de mascarpone

  • Home
  • desert
  • Nectarine coapte cu cremă de mascarpone
nectarine coapte cu cremă de mascarpone

Aceste nectarine coapte cu cremă de mascarpone sunt un desert extraordinar de simplu și ușor de făcut, dar și foarte gustos. Îl puteți pregăti și cu piersici, pere, prune, gutui ori mere. Sau cu acele fructe care se poate coace pe grătar ori în cuptor, dacă nu vreți să faceți fum în bucătărie.

nectarine coapte cu cremă de mascarpone

Nectarine coapte cu cremă de mascarpone

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 4 4 nectarine

  • 1 1 cutie de mascarpone

  • 2 2 linguri de miere

  • 1 1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie

  • Scorțișoară

  • Ulei de măsline

Cum să faceți

  • Puneți crema de mascarpone (rece) într-un castron, adăugați zahărul vanilat sau esența. Amestecați ușor până când se combină, dar nu prea mult, deoarece are tendința de a căpăta aspect granulat. Dați la rece.
  • Puneți grătarul pe foc. În timp ce se încălzește, ungeți jumătățile de nectarine cu miere și le așezați pe grătarul uns cu foarte puțin ulei. Le coaceți câteva minute, apoi întoarceți fructele și pe partea cealaltă, doar până se rumenesc și se înmoaie ușor.
  • Le scoateți pe o farfurie, presărați scorțișoară și puneți câte o linguriță de cremă de mascarpone în fiecare nectarină coaptă. La final, le stropiți și cu mierea rămasă, să fie și mai grozave!

Rețetă video

Tags: