
Aceste nectarine coapte cu cremă de mascarpone sunt un desert extraordinar de simplu și ușor de făcut, dar și foarte gustos. Îl puteți pregăti și cu piersici, pere, prune, gutui ori mere. Sau cu acele fructe care se poate coace pe grătar ori în cuptor, dacă nu vreți să faceți fum în bucătărie.

Nectarine coapte cu cremă de mascarpone
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
4 nectarine
1 cutie de mascarpone
2 linguri de miere
1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie
Scorțișoară
Ulei de măsline
Cum să faceți
- Puneți crema de mascarpone (rece) într-un castron, adăugați zahărul vanilat sau esența. Amestecați ușor până când se combină, dar nu prea mult, deoarece are tendința de a căpăta aspect granulat. Dați la rece.
- Puneți grătarul pe foc. În timp ce se încălzește, ungeți jumătățile de nectarine cu miere și le așezați pe grătarul uns cu foarte puțin ulei. Le coaceți câteva minute, apoi întoarceți fructele și pe partea cealaltă, doar până se rumenesc și se înmoaie ușor.
- Le scoateți pe o farfurie, presărați scorțișoară și puneți câte o linguriță de cremă de mascarpone în fiecare nectarină coaptă. La final, le stropiți și cu mierea rămasă, să fie și mai grozave!
Rețetă video
Tags: mascarponenectarine
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete