Combinația dintre blatul de negresă, cremos și lipicios, și sosul de căpșuni este răsfățul suprem pentru orice zi a săptămânii. Încearcă o negresă cu sos de căpșuni chiar azi!
Negresă cu sos de căpșuni
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
250 g unt
50 g cacao
4 ouă
125 ml lapte
250 g zahăr brun
150 g făină
1 plic de praf de copt
sare
- Pentru sosul de căpșuni
250 g capșuni
2 linguri de miere
Mentă uscată/proaspătă sau busuioc
50 g ciocolată neagră
Cum să faceți
- Într-un vas, pune pe foc mic untul cu zahărul, cacaua cernută și laptele. Amestecă și lasă să dea 2-3 clocote. Păstrează ½ cană din sosul de cacao și lasă restul compoziției să se răcorească.
- Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, în compoziția răcorită. Apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le cu o spatulă în compoziție.
- Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină.
- Dă la cuptorul încins în prealabil și coace 20-25 de minute la 180 de grade sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.
Rețetă video
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete