fbpx

Negresă cu sos de căpșuni

negresă cu sos de căpșuni

Combinația dintre blatul de negresă, cremos și lipicios, și sosul de căpșuni este răsfățul suprem pentru orice zi a săptămânii. Încearcă o negresă cu sos de căpșuni chiar azi!

negresă cu sos de căpșuni

Negresă cu sos de căpșuni

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 250 g 250 unt

  • 50 g 50 cacao

  • 4 4 ouă

  • 125 ml 125 lapte

  • 250 g 250 zahăr brun

  • 150 g 150 făină

  • 1 plic 1 de praf de copt

  • sare

  • Pentru sosul de căpșuni
  • 250 g 250 capșuni

  • 2 linguri 2 de miere

  • Mentă uscată/proaspătă sau busuioc

  • 50 g 50 ciocolată neagră

Cum să faceți

  • Într-un vas, pune pe foc mic untul cu zahărul, cacaua cernută și laptele. Amestecă și lasă să dea 2-3 clocote. Păstrează ½ cană din sosul de cacao și lasă restul compoziției să se răcorească.
  • Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, în compoziția răcorită. Apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le cu o spatulă în compoziție.
  • Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină.
  • Dă la cuptorul încins în prealabil și coace 20-25 de minute la 180 de grade sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.

Rețetă video

Tags: