Am combinat două rețete simple, cu iz de copilărie, și am pregătit cel mai grozav orez cu lapte și mere în sos caramel. Ingredientele sunt simple, probabil că le aveți deja, așa că vă urăm spor la treabă! Și poftă bună la desert!
Orez cu lapte și mere în sos caramel
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
200 g orez
250 ml apă
750 ml lapte cald
100 g zahăr
2 coji de portocală (opțional)
1 baton de scorțișoară
1 linguriță de esență de vanilie
Sare
- Pentru mere în sos caramel
4 mere ionatane
100 g unt
200 g zahăr
1 baton de scorțișoară
Pudră de scorțișoară
1 l ămâie
Cum să faceți
- Puneți orezul, un praf de sare și apa la fiert. După ce orezul a absorbit lichidul, adăugați laptele, scorțișoara, cojile de portocală și continuați fierberea, la foc mai mic. Amestecați să nu se lipească!
- După 10-15 minute, când orezul a devenit aldente, puneți zahărul și mai țineți pe foc doar cât să se topească granulele. Dați deoparte, puneți și vanilia și acoperiți vasul până pregătiți merele în sos caramel.
- Curățați merele de coajă și le puneți într-un vas cu apă în care puneți și zeama de la o jumătate de lămâie, să nu oxideze fructele. Le tăiați apoi cubulețe.
- Topiți untul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adăugați zahărul și gătiți 3-4 minute, apoi puneți restul de zeamă de lămâie și mai gătiți câteva minute, cât să se formeze sosul de caramel.
- Adăugați merele, un baton de scorțișoară, pentru aromă, și țineți pe foc încă 15-20 minute.
- Puneți orezul cu lapte în castronele și deasupra puneți merele în sos caramel. Sau înlocuiți castronelele cu pahare mai înalte și alternați straturile. Deasupra puneți scorțișoară măcinată, o să vă placă, suntem siguri!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete