fbpx

Orez cu lapte și mere în sos caramel

  • Home
  • desert
  • Orez cu lapte și mere în sos caramel
orez cu lapte și miere în sos de caramel

Am combinat două rețete simple, cu iz de copilărie, și am pregătit cel mai grozav orez cu lapte și mere în sos caramel. Ingredientele sunt simple, probabil că le aveți deja, așa că vă urăm spor la treabă! Și poftă bună la desert!

orez cu lapte și miere în sos de caramel

Orez cu lapte și mere în sos caramel

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 200 g orez

  • 250 ml apă

  • 750 ml lapte cald

  • 100 g zahăr

  • 2 coji de portocală (opțional)

  • 1 baton de scorțișoară

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • Sare

  • Pentru mere în sos caramel
  • 4 mere ionatane

  • 100 g unt

  • 200 g zahăr

  • 1 baton de scorțișoară

  • Pudră de scorțișoară

  • 1 l ămâie

Cum să faceți

  • Puneți orezul, un praf de sare și apa la fiert. După ce orezul a absorbit lichidul, adăugați laptele, scorțișoara, cojile de portocală și continuați fierberea, la foc mai mic. Amestecați să nu se lipească!
  • După 10-15 minute, când orezul a devenit aldente, puneți zahărul și mai țineți pe foc doar cât să se topească granulele. Dați deoparte, puneți și vanilia și acoperiți vasul până pregătiți merele în sos caramel.
  • Curățați merele de coajă și le puneți într-un vas cu apă în care puneți și zeama de la o jumătate de lămâie, să nu oxideze fructele. Le tăiați apoi cubulețe.
  • Topiți untul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adăugați zahărul și gătiți 3-4 minute, apoi puneți restul de zeamă de lămâie și mai gătiți câteva minute, cât să se formeze sosul de caramel.
  • Adăugați merele, un baton de scorțișoară, pentru aromă, și țineți pe foc încă 15-20 minute.
  • Puneți orezul cu lapte în castronele și deasupra puneți merele în sos caramel. Sau înlocuiți castronelele cu pahare mai înalte și alternați straturile. Deasupra puneți scorțișoară măcinată, o să vă placă, suntem siguri!

Rețetă video

Tags: