Cea mai simplă rețetă de orez cu lapte și scorțișoară sau, pentru mulți dintre noi, desertul copilăriei. În funcție de preferințe, poți înlocui scorțișoara cu dulceața preferată.
Orez cu lapte și scorțișoară
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp de răcorire
10
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 l lapte
200 g orez
2 lingurițe de esență de vanilie
1 linguriță de coajă de lămâie (opțional)
25 g unt
Miere
Scorțișoară măcinată
Nuci/alune
Sare
Cum să faceți
- Într-o oală non-aderentă, pune la fiert laptele.
- Între timp, spală în mai multe ape reci orezul.
- Când laptele a ajuns la temperatura de fierbere, adaugă orezul și un praf de sare. Amestecă din când în când să nu se lipească.
- După 15-20 de minute, orezul ar trebui să fie fiert, iar compoziția din oală este destul de cremoasă. Ia oala de pe foc.
- Adaugă aroma, untul și miere, după gust. Amestecă ușor și lasă 10 minute deoparte.
- Toarnă orezul cu lapte în pahare, cupe sau castronele și pune deasupra scorțișoară măcinată, mix de alune, în funcție de preferințe, sau felii de banană ori chiar ciocolată albă/neagră rasă deasupra.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete