fbpx

Orez cu lapte și scorțișoară

orez cu lapte și scorțișoară

Cea mai simplă rețetă de orez cu lapte și scorțișoară sau, pentru mulți dintre noi, desertul copilăriei. În funcție de preferințe, poți înlocui scorțișoara cu dulceața preferată.

orez cu lapte și scorțișoară

Orez cu lapte și scorțișoară

5.0 from 1 vote
Course: desert, gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp de răcorire

10

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 1 l lapte

  • 200 g orez

  • 2 lingurițe de esență de vanilie

  • 1 linguriță de coajă de lămâie (opțional)

  • 25 g unt

  • Miere

  • Scorțișoară măcinată

  • Nuci/alune

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-o oală non-aderentă, pune la fiert laptele.
  • Între timp, spală în mai multe ape reci orezul.
  • Când laptele a ajuns la temperatura de fierbere, adaugă orezul și un praf de sare. Amestecă din când în când să nu se lipească.
  • După 15-20 de minute, orezul ar trebui să fie fiert, iar compoziția din oală este destul de cremoasă. Ia oala de pe foc.
  • Adaugă aroma, untul și miere, după gust. Amestecă ușor și lasă 10 minute deoparte.
  • Toarnă orezul cu lapte în pahare, cupe sau castronele și pune deasupra scorțișoară măcinată, mix de alune, în funcție de preferințe, sau felii de banană ori chiar ciocolată albă/neagră rasă deasupra.
Tags: