fbpx

Orez cu lapte

orez cu lapte

O porţie de orez cu lapte este mereu binevenită şi apreciată atât de cei mari, cât și de cei mici. Este desertul simplu, cu iz de nostalgie, pe care îl facem indiferent de anotimpul pe care-l traversăm. La final i-am pus deasupra scorțișoară, dar și cu o dulceață va fi la fel de bun.

orez cu lapte

Orez cu lapte

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 250 g orez

  • 1 l lapte fierbinte

  • 750 ml apă

  • 150 g zahăr (sau 50-75 g stevia)

  • 4 galbenuÈ™uri

  • 100 g unt

  • Coaja de la o lămâie bio (opÈ›ional)

  • ScorÈ›iÈ™oară

  • Pudră de vanilie (sau miezul de la o păstaie de vanilie ori zahăr vanilinat)

  • Esență de vanilie (opÈ›ional)

  • Sare

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i apa cu un praf de sare È™i coaja de lămâie bio. PuneÈ›i orezul È™i lăsaÈ›i să fiarbă până când orezul absoarbe tot lichidul.
  • TurnaÈ›i laptele, puneÈ›i pudra de vanilie È™i zahărul (sau îndulcitorul) peste orez, amestecând foarte bine după fiecare. FrecaÈ›i gălbenuÈ™urile cu puÈ›in lapte cu orez, pentru a tempera amestecul, apoi turnaÈ›i-le în oală.
  • Mai lăsaÈ›i să dea un clocot. StingeÈ›i focul È™i adăugaÈ›i untul, amestecaÈ›i până se topeÈ™te È™i orezul cu lapte a devenit cremos. Dacă mai e nevoie de puÈ›ină aromă, adăugaÈ›i un strop de esență de vanilie.
  • PuneÈ›i în castronele È™i presăraÈ›i scorÈ›iÈ™oară măcinată.

Rețetă video

Tags: