O porţie de orez cu lapte este mereu binevenită şi apreciată atât de cei mari, cât și de cei mici. Este desertul simplu, cu iz de nostalgie, pe care îl facem indiferent de anotimpul pe care-l traversăm. La final i-am pus deasupra scorțișoară, dar și cu o dulceață va fi la fel de bun.
Orez cu lapte
Porții
8
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
250 g orez
1 l lapte fierbinte
750 ml apă
150 g zahăr (sau 50-75 g stevia)
4 galbenușuri
100 g unt
Coaja de la o lămâie bio (opțional)
Scorțișoară
Pudră de vanilie (sau miezul de la o păstaie de vanilie ori zahăr vanilinat)
Esență de vanilie (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Fierbeți apa cu un praf de sare și coaja de lămâie bio. Puneți orezul și lăsați să fiarbă până când orezul absoarbe tot lichidul.
- Turnați laptele, puneți pudra de vanilie și zahărul (sau îndulcitorul) peste orez, amestecând foarte bine după fiecare. Frecați gălbenușurile cu puțin lapte cu orez, pentru a tempera amestecul, apoi turnați-le în oală.
- Mai lăsați să dea un clocot. Stingeți focul și adăugați untul, amestecați până se topește și orezul cu lapte a devenit cremos. Dacă mai e nevoie de puțină aromă, adăugați un strop de esență de vanilie.
- Puneți în castronele și presărați scorțișoară măcinată.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete