fbpx

Orez cu lapte

orez cu lapte

O porţie de orez cu lapte este mereu binevenită şi apreciată atât de cei mari, cât și de cei mici. Este desertul simplu, cu iz de nostalgie, pe care îl facem indiferent de anotimpul pe care-l traversăm. La final i-am pus deasupra scorțișoară, dar și cu o dulceață va fi la fel de bun.

orez cu lapte

Orez cu lapte

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 250 g orez

  • 1 l lapte fierbinte

  • 750 ml apă

  • 150 g zahăr (sau 50-75 g stevia)

  • 4 galbenușuri

  • 100 g unt

  • Coaja de la o lămâie bio (opțional)

  • Scorțișoară

  • Pudră de vanilie (sau miezul de la o păstaie de vanilie ori zahăr vanilinat)

  • Esență de vanilie (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți apa cu un praf de sare și coaja de lămâie bio. Puneți orezul și lăsați să fiarbă până când orezul absoarbe tot lichidul.
  • Turnați laptele, puneți pudra de vanilie și zahărul (sau îndulcitorul) peste orez, amestecând foarte bine după fiecare. Frecați gălbenușurile cu puțin lapte cu orez, pentru a tempera amestecul, apoi turnați-le în oală.
  • Mai lăsați să dea un clocot. Stingeți focul și adăugați untul, amestecați până se topește și orezul cu lapte a devenit cremos. Dacă mai e nevoie de puțină aromă, adăugați un strop de esență de vanilie.
  • Puneți în castronele și presărați scorțișoară măcinată.

Rețetă video

Tags: