fbpx

Ostropel de pui

ostropel de pui

Cu sos aromat și carne suculentă și fragedă, rețeta de ostropel de pui este grozavă dacă-i alături și o garnitură de cartofi natur sau o mămăliguță caldă.

ostropel de pui

Ostropel de pui

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de pui

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 3 căței de usturoi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pune carnea la fiert într-un litru de apă cu sare și ia spuma ori de câte ori se formează.
  • După 10-15 minute de fiert în clocote, ia oala de pe foc și scoate carnea pe un șervet de hârtie.
  • Încinge 3-4 linguri cu ulei într-un vas și rumenește bucățile de carne (în rețeta de ostropel de pui se pot folosi și aripile, pulpele inferioare și aripile).
  • Când au căpătat o culoare rumenă, adaugă roșiile cu tot cu suc, sare și piper proaspăt râșnit. Adaugă din apa în care au fiert pulpele, doar cât să acopere bucățile de carne.
  • Lasă să fiarbă acoperit, la foc potrivit, 20-25 de minute. Adaugă și usturoiul pisat și mai lasă să dea un clocot.
  • Servește ostropelul de pui simplu sau alături de piure de cartofi ori paste sau chiar mămăliguță.