Cu sos aromat și carne suculentă și fragedă, rețeta de ostropel de pui este grozavă dacă-i alături și o garnitură de cartofi natur sau o mămăliguță caldă.
Ostropel de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
4 pulpe superioare de pui
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
3 căței de usturoi
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pune carnea la fiert într-un litru de apă cu sare și ia spuma ori de câte ori se formează.
- După 10-15 minute de fiert în clocote, ia oala de pe foc și scoate carnea pe un șervet de hârtie.
- Încinge 3-4 linguri cu ulei într-un vas și rumenește bucățile de carne (în rețeta de ostropel de pui se pot folosi și aripile, pulpele inferioare și aripile).
- Când au căpătat o culoare rumenă, adaugă roșiile cu tot cu suc, sare și piper proaspăt râșnit. Adaugă din apa în care au fiert pulpele, doar cât să acopere bucățile de carne.
- Lasă să fiarbă acoperit, la foc potrivit, 20-25 de minute. Adaugă și usturoiul pisat și mai lasă să dea un clocot.
- Servește ostropelul de pui simplu sau alături de piure de cartofi ori paste sau chiar mămăliguță.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete