Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs sunt denumiri pe care poate le știți deja pentru, zicem noi, cel mai grozav mic-dejun. Dacă nu le-ați pregătit până acum, nici nu știți ce ați pierdut și vă lăsăm rețeta s-o încercați!
Ouă jumări
Porții
2
servingsTimp gătire
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
4 ouă
30 g unt
1 ardei iute murat (opțional)
100 g cârnat crud-uscat
2 felii de pâine prăjită, mai groase și mai mari
1 lingură de iaurt grecesc 10% grăsime (sau smântână groasă)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spargeți ouăle direct în tigaie, adăugați untul și puneți tigaia pe foc. Amestecați bine-bine cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, astfel încât untul, pe măsură ce se topește, este încorporat în ouă. Când simțiți că amestecul se prinde de baza tigăii, dați deoparte și amestecați foarte bine. Apoi puneți din nou pe foc, amestecând constant. Cu cât amestecați mai mult, cu atât ouăle jumări vor fi mai pufoase.
- Când amestecul a devenit cremos, dați deoparte, asezonați cu sare și piper după gust și adăugați iaurtul sau smântâna.
- Împărțiți ouăle jumări pe feliile de pâine și noi le-am mai adăugat câteva bucățele de ardei iute murat și câteva de cârnat crud-uscat. Absolut delicios!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete