fbpx

Ouă jumări

ouă jumări

Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs sunt denumiri pe care poate le știți deja pentru, zicem noi, cel mai grozav mic-dejun. Dacă nu le-ați pregătit până acum, nici nu știți ce ați pierdut și vă lăsăm rețeta s-o încercați!

ouă jumări

Ouă jumări

5 from 2 votes
Course: mic-dejunDifficulty: ușor
Porții

2

servings
Timp gătire

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 30 g unt

  • 1 ardei iute murat (opțional)

  • 100 g cârnat crud-uscat

  • 2 felii de pâine prăjită, mai groase și mai mari

  • 1 lingură de iaurt grecesc 10% grăsime (sau smântână groasă)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spargeți ouăle direct în tigaie, adăugați untul și puneți tigaia pe foc. Amestecați bine-bine cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, astfel încât untul, pe măsură ce se topește, este încorporat în ouă. Când simțiți că amestecul se prinde de baza tigăii, dați deoparte și amestecați foarte bine. Apoi puneți din nou pe foc, amestecând constant. Cu cât amestecați mai mult, cu atât ouăle jumări vor fi mai pufoase.
  • Când amestecul a devenit cremos, dați deoparte, asezonați cu sare și piper după gust și adăugați iaurtul sau smântâna.
  • Împărțiți ouăle jumări pe feliile de pâine și noi le-am mai adăugat câteva bucățele de ardei iute murat și câteva de cârnat crud-uscat. Absolut delicios!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal