fbpx

Ouă jumări

ouă jumări

Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs sunt denumiri pe care poate le știți deja pentru, zicem noi, cel mai grozav mic-dejun. Dacă nu le-ați pregătit până acum, nici nu știți ce ați pierdut și vă lăsăm rețeta s-o încercați!

ouă jumări

Ouă jumări

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejunDifficulty: ușor
Porții

2

servings
Timp gătire

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 30 g unt

  • 1 ardei iute murat (opÈ›ional)

  • 100 g cârnat crud-uscat

  • 2 felii de pâine prăjită, mai groase È™i mai mari

  • 1 lingură de iaurt grecesc 10% grăsime (sau smântână groasă)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SpargeÈ›i ouăle direct în tigaie, adăugaÈ›i untul È™i puneÈ›i tigaia pe foc. AmestecaÈ›i bine-bine cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, astfel încât untul, pe măsură ce se topeÈ™te, este încorporat în ouă. Când simÈ›iÈ›i că amestecul se prinde de baza tigăii, daÈ›i deoparte È™i amestecaÈ›i foarte bine. Apoi puneÈ›i din nou pe foc, amestecând constant. Cu cât amestecaÈ›i mai mult, cu atât ouăle jumări vor fi mai pufoase.
  • Când amestecul a devenit cremos, daÈ›i deoparte, asezonaÈ›i cu sare È™i piper după gust È™i adăugaÈ›i iaurtul sau smântâna.
  • ÃŽmpărÈ›iÈ›i ouăle jumări pe feliile de pâine È™i noi le-am mai adăugat câteva bucățele de ardei iute murat È™i câteva de cârnat crud-uscat. Absolut delicios!
Tags: