Arată atât de apetisant aceste pachețele cu carne de porc și legume încât ați putea crede că le-am pregătit pentru un platou festiv. Cu siguranță își găsesc locul pentru o masă cu invitați, dar noi le-am pregătit pentru o cină de weekend, când parcă ne-am dori ceva mai deosebit. Puneți la rece și o bere sau un vin alb, se potrivesc de minune cu pachețelele noastre.
Pachețele cu carne de porc și legume
Porții
14
pachețeleTimp preparare
25
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 pachet de foi de plăcintă
500 g carne tocată de porc
2 morcovi
1/2 ardei gras
1 legătură de ceapă verde (sau 2 cepe roșii micuțe)
2 caței de usturoi
4 linguri de sos de soia
1 lingură de ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
1 linguriță de sos de stridii (opțional)
1 ou
Ulei de floarea-soarelui
Semințe de susan
Cum să faceți
- Carnea se marinează cu 2 linguri de sos de soia, una de sos de stridii (dacă nu-l aveți, puneți o linguriță rasă de zahăr brun) și ulei de susan. Amestecați și dați deoparte.
- Tăiați legumele în fâșii cât mai subțiri.
- Încingeți puțin ulei într-o tigaie wok, de preferat, sau într-una cu pereți cât mai înalți. Adăugați carnea tocată și căliți-o la foc iute, cât să-și schimbe culoarea.
- Dați-o într-o parte a tigăii și puneți legumele tăiate. Înăbușiți-le 10-20 de secunde în lichidul lăsat de carne și apoi amestecați toate ingredientele. Mai țineți pe foc până când sosul a scăzut și adăugați două linguri de sos de soia. Sau doar una, cum vă place!
- Luați de pe foc și puneți amestecul într-o sită – să se răcească și să nu fie atât de umed.
- Luați câte 2 foi de plăcintă, le suprapuneți și le tăiați în jumătate, pe lungime.
- Într-un capăt al foii puneți deasupra o lingură de compoziție și rulați, ca pe țigaretă. La capăt, ungeți aluatul cu ou bătut – aluatul se va lipi foarte bine. Le așezați apoi pe tava tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut și presărați deasupra pachețelelor semințe de susan.
- Le coaceți la 200 de grade, 20-25 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete