
Cu textură ușoară și foarte puțin zahăr în compoziție, prăjitura pandișpan cu vișine și cacao este un mic răsfăț după o zi de muncă.

Pandișpan cu vișine și cacao
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
60 g unt
65 g făină pentru prăjituri + extra
3 ouă
50 g zahăr tos
45 g lapte
1/4 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de esență de vanilie
20 g cacao
Câteva vișine (din compot sau decongelate)
Unt
Sare
Cum să faceți
- Topește untul pe foc mic și toarnă-l apoi într-un castron potrivit de încăpător.
- Cerne împreună făina cu praful de copt și un praf de sare și încorporează-le în untul topit cald.
- Adaugă gălbenușurile și mai apoi laptele cu vanilia, amestecă bine.
- La final adaugă, cu mișcări de jos în sus, albușurile bătute spumă cu 50 g zahăr tos.
- Împarte compoziția în două și într-una dintre ele încorporează cacaua cernută.
- Unge cu unt o tavă de 20-22 de cm lungime. Tapetează baza cu hârtie de copt și toarnă compoziția cu cacao, apoi cea albă.
- Din loc în loc înfige vișinele foarte bine scurse, trecute prin făină.
- Pune tava cu compoziția de pandișpan într-o alta, mai mare, în care ai turnat 2-3 căni cu apă fierbinte ( la fel cum procedezi când dai la cuptor crema de zahăr ars).
- Coace la 125 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute.
- Taie în pătrate după ce prăjitura s-a răcit.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete