fbpx

Pandișpan cu vișine și cacao

pandișpan cu vișine și cacao

Cu textură ușoară și foarte puțin zahăr în compoziție, prăjitura pandișpan cu vișine și cacao este un mic răsfăț după o zi de muncă.

pandișpan cu vișine și cacao

Pandișpan cu vișine și cacao

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 60 g unt

  • 65 g făină pentru prăjituri + extra

  • 3 ouă

  • 50 g zahăr tos

  • 45 g lapte

  • 1/4 linguriță de praf de copt

  • 1/2 linguriță de esență de vanilie

  • 20 g cacao

  • Câteva vișine (din compot sau decongelate)

  • Unt

  • Sare

Cum să faceți

  • Topește untul pe foc mic și toarnă-l apoi într-un castron potrivit de încăpător.
  • Cerne împreună făina cu praful de copt și un praf de sare și încorporează-le în untul topit cald.
  • Adaugă gălbenușurile și mai apoi laptele cu vanilia, amestecă bine.
  • La final adaugă, cu mișcări de jos în sus, albușurile bătute spumă cu 50 g zahăr tos.
  • Împarte compoziția în două și într-una dintre ele încorporează cacaua cernută.
  • Unge cu unt o tavă de 20-22 de cm lungime. Tapetează baza cu hârtie de copt și toarnă compoziția cu cacao, apoi cea albă.
  • Din loc în loc înfige vișinele foarte bine scurse, trecute prin făină.
  • Pune tava cu compoziția de pandișpan într-o alta, mai mare, în care ai turnat 2-3 căni cu apă fierbinte ( la fel cum procedezi când dai la cuptor crema de zahăr ars).
  • Coace la 125 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute.
  • Taie în pătrate după ce prăjitura s-a răcit.
Tags: