O prăjitură simplă, dar care se potrivește perfect lângă o cafea matinală. Pregătește și tu rețeta de pandișpan cu gem de piersici.
Pandișpan cu gem
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
- Ingrediente pentru blat
4 ouă
170 g făină
100 g zahăr tos
30 ml ulei
1 fiolă esență de vanilie
sare
- Ingrediente pentru glazură
150 g zahăr pudră
lămâie (doar zeama)
1/2 linguriță de esență de vanilie
- Ingrediente pentru umplutură
300 g gem de piersici
3 lingurițe de nucă măcinată
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 180 de grade. Separă ouăle și bate spumă albușurile cu un praf de sare. Adaugă zahărul în ploaie și continuă să bați până se dizolvă granulele.
- Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, vanilia. Toarnă uleiul și încorporează făina cernută cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Dacă dorești, pentru un blat cu o tentă ușoară acrișoară, adaugă și 1-2 lingurițe cu zeamă de lămâie.
- Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și dă-o la copt pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade. După 20-22 de minute, încearcă blatul cu scobitoarea-test. Dacă iese curată, blatul este copt. Scoate-l pe un grătar, să se răcească.
- Taie-l în două, pe lungime, astfel încât să obții două blaturi egale ca grosime. Între ele pune un strat de gem de piersici, nu foarte gros, apoi nucile măcinate fin. La final, unge blatul de deasupra cu un nou strat de gem (poți folosi gem de caise, căpșuni, afine).
- Omogenizează ingredientele pentru glazură și toarn-o peste prăjitura cu gem.
Sfaturi
- Poți presăra deasupra nuci măcinate fin sau fulgi de migdale.
Tags: piersici
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete