fbpx

Pandișpan cu gem

pandișpan cu gem

O prăjitură simplă, dar care se potrivește perfect lângă o cafea matinală. Pregătește și tu rețeta de pandișpan cu gem de piersici.

pandișpan cu gem

Pandișpan cu gem

3.5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 4 ouă

  • 170 g făină

  • 100 g zahăr tos

  • 30 ml ulei

  • 1 fiolă esență de vanilie

  • sare

  • Ingrediente pentru glazură
  • 150 g zahăr pudră

  • lămâie (doar zeama)

  • 1/2 linguriță de esență de vanilie

  • Ingrediente pentru umplutură
  • 300 g gem de piersici

  • 3 lingurițe de nucă măcinată

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade. Separă ouăle și bate spumă albușurile cu un praf de sare. Adaugă zahărul în ploaie și continuă să bați până se dizolvă granulele.
  • Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, vanilia. Toarnă uleiul și încorporează făina cernută cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Dacă dorești, pentru un blat cu o tentă ușoară acrișoară, adaugă și 1-2 lingurițe cu zeamă de lămâie.
  • Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și dă-o la copt pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade. După 20-22 de minute, încearcă blatul cu scobitoarea-test. Dacă iese curată, blatul este copt. Scoate-l pe un grătar, să se răcească.
  • Taie-l în două, pe lungime, astfel încât să obții două blaturi egale ca grosime. Între ele pune un strat de gem de piersici, nu foarte gros, apoi nucile măcinate fin. La final, unge blatul de deasupra cu un nou strat de gem (poți folosi gem de caise, căpșuni, afine).
  • Omogenizează ingredientele pentru glazură și toarn-o peste prăjitura cu gem.

Sfaturi

  • Poți presăra deasupra nuci măcinate fin sau fulgi de migdale.
Tags: