
Cu siguranță, fiecare dintre noi are în caiet câte o rețetă de desert care ne scoate din încurcătură fie când se anunță musafiri, fie când pofticiosul casei ar mânca o prăjitură. Rețeta noastră secretă este cea de pandișpan cu mere, extrem de simplu de pregătit. Iar fructele le puteți schimba în funcție de preferințe sau de sezon. Desertul tot grozav va fi!

Pandișpan cu mere
Porții
8
Timp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 mere
1 lingură de suc de lămâie
125 g unt moale + extra pentru uns forma
140 g zahăr tos
3 ouă
225 g făină
2 lingurițe rase de praf de copt
1/2 linguriță de sare
5 linguri de lapte
Scorțișoară (opțional)
Cum să faceți
- Curățați merele de coajă și cotoare, apoi le tăiați cubulețe și le stropiți cu zeama de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
- Preîncălziți cuptorul la 170°C, căldură sus-jos, sau la 150°C, dacă preferați programul cu ventilație. Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie o formă rotundă de copt de 23 cm diametru.
- Într-un castron mare, frecați untul și zahărul cu ajutorul unui mixer electric de mână, până obțineți o cremă aerată. Opțional, mai puteți adăuga aici și un praf de scorțișoară.
- Adăugați ouăle bătute și omogenizați. Cerneți făina, praful de copt și sarea și amestecați bine. Încorporați laptele și, la final, merele. Amestecați..
- Transferați aluatul în forma de copt și coaceți 40–45 de minute. Lăsați la răcit 15 minute în tavă, apoi scoateți pandișpanul cu mere pe un grătar. Să vă spunem drept, noi am adăugat și niște frișcă, în farfurie, și n-a fost rău deloc.
Tags: mere
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete