fbpx

Pandișpan cu mere

pandișpan cu mere

Cu siguranță, fiecare dintre noi are în caiet câte o rețetă de desert care ne scoate din încurcătură fie când se anunță musafiri, fie când pofticiosul casei ar mânca o prăjitură. Rețeta noastră secretă este cea de pandișpan cu mere, extrem de simplu de pregătit. Iar fructele le puteți schimba în funcție de preferințe sau de sezon. Desertul tot grozav va fi!

pandișpan cu mere

Pandișpan cu mere

5 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 2 2 mere

  • 1 lingură 1 de suc de lămâie

  • 125 g 125 unt moale + extra pentru uns forma

  • 140 g 140 zahăr tos

  • 3 3 ouă

  • 225 g 225 făină

  • 2 lingurițe 2 rase de praf de copt

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 5 linguri 5 de lapte

  • Scorțișoară (opțional)

Cum să faceți

  • Curățați merele de coajă și cotoare, apoi le tăiați cubulețe și le stropiți cu zeama de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
  • Preîncălziți cuptorul la 170°C, căldură sus-jos, sau la 150°C, dacă preferați programul cu ventilație. Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie o formă rotundă de copt de 23 cm diametru.
  • Într-un castron mare, frecați untul și zahărul cu ajutorul unui mixer electric de mână, până obțineți o cremă aerată. Opțional, mai puteți adăuga aici și un praf de scorțișoară.
  • Adăugați ouăle bătute și omogenizați. Cerneți făina, praful de copt și sarea și amestecați bine. Încorporați laptele și, la final, merele. Amestecați..
  • Transferați aluatul în forma de copt și coaceți 40–45 de minute. Lăsați la răcit 15 minute în tavă, apoi scoateți pandișpanul cu mere pe un grătar. Să vă spunem drept, noi am adăugat și niște frișcă, în farfurie, și n-a fost rău deloc.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal