fbpx

Papanași

Papanași cu smântână și dulceață

Delicioșii papanași prăjiți nu au nevoie de prea multe cuvinte de prezentare. Pentru cei mai mulți dintre noi, papanașii sunt o ”plăcere vinovată”! Exercițiile de gimnastică le facem de mâine! Acum, poftă bună!

Papanași cu smântână și dulceață

Papanași

5 din 3 votes
Fel: desert, gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci

  • 4 ouă

  • 450 g făină

  • 2 lingurițe de praf de copt

  • 6 linguri de zahăr tos

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Gem/Dulceață

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron încăpător amestecați brânza de vaci, bine scursă de zer, cu vanilia, zahărul și ouăle.
  • Încorporați făina cernută, un praf de sare și praful de copt.
  • Luați cu lingura din compoziție și modelați cu palmele unse bile potrivite ca mărime, pe care apoi le transformați ușor în inele. Modelați și câteva biluțe. Procedați la fel până când terminați tot aluatul.
  • Încingeți ulei într-un vas cu diametrul mai mare și prăjiți papanașii formați, până devin aurii pe ambele fețe. Pentru a îndepărta surplusul de ulei, scoateți papanașii pe un șervet de hârtie.
  • Puneți deasupra lor smântână proaspătă și gemul/dulceața preferată.

Rețetă video

Sfaturi

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal