
Delicioșii papanași prăjiți nu au nevoie de prea multe cuvinte de prezentare. Pentru cei mai mulți dintre noi, papanașii sunt o ”plăcere vinovată”! Exercițiile de gimnastică le facem de mâine! Acum, poftă bună!

Papanași
Porții
4
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
500 g 500 brânză de vaci
4 4 ouă
450 g 450 făină
2 lingurițe 2 de praf de copt
6 linguri 6 de zahăr tos
1 plic 1 de zahăr vanilinat
Gem/Dulceață
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Într-un castron încăpător amestecați brânza de vaci, bine scursă de zer, cu vanilia, zahărul și ouăle.
- Încorporați făina cernută, un praf de sare și praful de copt.
- Luați cu lingura din compoziție și modelați cu palmele unse bile potrivite ca mărime, pe care apoi le transformați ușor în inele. Modelați și câteva biluțe. Procedați la fel până când terminați tot aluatul.
- Încingeți ulei într-un vas cu diametrul mai mare și prăjiți papanașii formați, până devin aurii pe ambele fețe. Pentru a îndepărta surplusul de ulei, scoateți papanașii pe un șervet de hârtie.
- Puneți deasupra lor smântână proaspătă și gemul/dulceața preferată.
Rețetă video
Sfaturi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
conopidă
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete