Papricașul de ciuperci este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă. Iar dacă nu vreți să faceți găluștele, le puteți înlocui cu paste. Mâncarea va fi la fel de gustoasă, vă asigurăm!
Papricaș de ciuperci
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g ciuperci
1 ardei gras roșu
1 ceapă tăiată
3 caței de usturoi
100 g bacon
Cimbru
2 lingurițe de boia dulce
250 ml apă
Ulei de floarea-soarelui
250 g smântână
Sare
Piper
- Pentru găluște:
2 ouă
3 linguri de făină
Sare
Piper
Cum să faceți
- Rumeniți baconul în cratita in care veți găti papricașul. Când a devenit crocant, adăugați ceapa și usturoiul și le căliți împreună 1-2 minute.
- Puneți boiaua, apoi ardeiul gras, ciupercile feliate, sare și piper după gust. Adăugați și apa, cimbru după gust și gătiți până când ciupercile se înmoaie puțin..
- Amestecați ingredientele pentru găluște (compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă) și le fierbeți direct în sosul de papricas. Le stropiți cu apă rece și acoperiți vasul.
- Când găluștele s-au înmuiat (le verificați cu o furculiță), turnați deasupra smântâna și mai dați un clocot. Papricașul de ciuperci este gata, poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete