fbpx

Papricaș de ciuperci

papricaș cu smântână

Papricașul de ciuperci este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă. Iar dacă nu vreți să faceți găluștele, le puteți înlocui cu paste. Mâncarea va fi la fel de gustoasă, vă asigurăm!

papricaș cu smântână

Papricaș de ciuperci

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 ciuperci

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 1 1 ceapă tăiată

  • 3 3 caței de usturoi

  • 100 g 100 bacon

  • Cimbru

  • 2 lingurițe 2 de boia dulce

  • 250 ml 250 apă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 250 g 250 smântână

  • Sare

  • Piper

  • Pentru găluște:
  • 2 2 ouă

  • 3 linguri 3 de făină

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Rumeniți baconul în cratita in care veți găti papricașul. Când a devenit crocant, adăugați ceapa și usturoiul și le căliți împreună 1-2 minute.
  • Puneți boiaua, apoi ardeiul gras, ciupercile feliate, sare și piper după gust. Adăugați și apa, cimbru după gust și gătiți până când ciupercile se înmoaie puțin..
  • Amestecați ingredientele pentru găluște (compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă) și le fierbeți direct în sosul de papricas. Le stropiți cu apă rece și acoperiți vasul.
  • Când găluștele s-au înmuiat (le verificați cu o furculiță), turnați deasupra smântâna și mai dați un clocot. Papricașul de ciuperci este gata, poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: