fbpx

Pârjoale moldovenești

Pârjoale moldovenești

Așa cum le spune și numele, pârjoalele moldovenești sunt o specialitate românească din zona de nord a țării. În funcție de regiune, compoziția poată să conțină și morcovi rași sau în crusta de pesmet se mai adaugă mălai. În orice variantă le-ați pregăti, pârjoalele moldovenești sunt cea mai suculentă și gustoasă formă de chiftele. Le mai puneți alături un piure de cartofi ori o garnitură de cartofi țărănești, o salată de frunze verzi sau de roșii și nu veți uita prea curând asemenea bunătate.

Pârjoale moldovenești

Pârjoale moldovenești

5.0 from 4 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

14

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 3 felii de pâine

  • 2 ouă

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 3 caÈ›ei de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde)

  • 1 cartof măricel

  • 100 ml lapte

  • 2 legături de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Sare

  • Piper

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • ÃŽnmuiaÈ›i pâinea în lapte pentru 10-15 minute. Noi am păstrat È™i coaja, dar dacă vreÈ›i, înmuiaÈ›i doar miezul. DaÈ›i cartoful pe răzătoarea fină È™i tăiaÈ›i mărunt verdeÈ›urile È™i ceapa.
  • ÃŽntr-un castron încăpător amestecaÈ›i carnea cu ouăle bătute, pâinea bine stoarsă, ceapa, usturoiul ras, cartoful bine scurs È™i verdeÈ›urile, sare È™i piper proaspăt măcinat. OmogenizaÈ›i compoziÈ›ia foarte bine.
  • LuaÈ›i cu lingura din amestecul de carne (ceva mai mult ca pentru chiftele), treceÈ›i prin pesmet È™i modelaÈ›i pârjoalele. Să fie mai mari, cu formă ovală È™i nu mai groase de 1 cm.
  • Le prăjiÈ›i în uleiul bine încins È™i le întoarceÈ›i când sunt bine rumenite pe o parte. La final, le scoateÈ›i pe un È™ervet de hârtie, să absoarbă din grăsime.

Rețetă video

Tags: