fbpx

Pârjoale moldovenești

Pârjoale moldovenești

Așa cum le spune și numele, pârjoalele moldovenești sunt o specialitate românească din zona de nord a țării. În funcție de regiune, compoziția poată să conțină și morcovi rași sau în crusta de pesmet se mai adaugă mălai. În orice variantă le-ați pregăti, pârjoalele moldovenești sunt cea mai suculentă și gustoasă formă de chiftele. Le mai puneți alături un piure de cartofi ori o garnitură de cartofi țărănești, o salată de frunze verzi sau de roșii și nu veți uita prea curând asemenea bunătate.

Pârjoale moldovenești

Pârjoale moldovenești

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

14

bucăți
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 carne tocată amestec

  • 3 3 felii de pâine

  • 2 2 ouă

  • 1 1 legătură de ceapă verde

  • 3 3 caței de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde)

  • 1 1 cartof măricel

  • 100 ml 100 lapte

  • 2 2 legături de mărar

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • Sare

  • Piper

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Înmuiați pâinea în lapte pentru 10-15 minute. Noi am păstrat și coaja, dar dacă vreți, înmuiați doar miezul. Dați cartoful pe răzătoarea fină și tăiați mărunt verdețurile și ceapa.
  • Într-un castron încăpător amestecați carnea cu ouăle bătute, pâinea bine stoarsă, ceapa, usturoiul ras, cartoful bine scurs și verdețurile, sare și piper proaspăt măcinat. Omogenizați compoziția foarte bine.
  • Luați cu lingura din amestecul de carne (ceva mai mult ca pentru chiftele), treceți prin pesmet și modelați pârjoalele. Să fie mai mari, cu formă ovală și nu mai groase de 1 cm.
  • Le prăjiți în uleiul bine încins și le întoarceți când sunt bine rumenite pe o parte. La final, le scoateți pe un șervet de hârtie, să absoarbă din grăsime.

Rețetă video

Tags: