fbpx

Pască cu aluat fraged

pască cu aluat fraged

Este momentul să ne facem planuri pentru meniul complet de Paște. În orice variantă am prefera-o, fără aluat, cu aluat de cozonac ori cu sfărâmicios, de tartă, pasca este nelipsită de pe masă. Aici aveți însă cea mai bună rețetă de pască cu aluat fraged.

pască cu aluat fraged

Pască cu aluat fraged

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 galbenuș

  • 100 g unt moale + extra

  • 100 g zahăr pudră

  • 200 g făină

  • 1/2 plic de praf de copt stins cu rom

  • Un praf de sare

  • Pentru umplutură
  • 500 g brânză de vaci

  • 300 g smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)

  • 2 linguri de făină

  • 2 galbenușuri

  • 3 albușuri

  • 3 linguri de zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade.
  • Amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un castron și întinde-l apoi în tava de copt, cu pereți detașabili, nu mai mare de 24 cm, unsă cu unt și tapetată la bază cu hârtie de copt.
  • Pentru umplutură, bate spumă albușurile cu zahărul și aroma. Într-un vas amestecă brânza de vaci cu smântâna și făina cernută. Apoi încoporează spuma de albușuri cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus pentru a nu pierde aerul încorporat în spumă. Toarnă umplutura în forma de copt și dă-o la cuptor pentru 50-60 de minute. Când începi să simți miros de copt, deschide și mișcă ușor de tavă, pentru a vedea în ce măsură e coagulată umplutura. Poți testa și cu scobitoarea. Este gata atunci când totul s-a închegat ori scobitoarea iese curată din umplutură.
  • Scoate din cuptor și lasă 10 minute să se răcorească, apoi detașează marginile tăvii de copt. După ce s-a răcit integral, pune pasca cu aluat fraged la frigider.

Sfaturi

  • În umplutura de brânză poți adăuga, dacă le preferi, stafide aurii înmuiate în puțin rom (pentru aromă și gust).
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal