Este momentul să ne facem planuri pentru meniul complet de Paște. În orice variantă am prefera-o, fără aluat, cu aluat de cozonac ori sfărâmicios, de tartă, pasca este nelipsită de pe masă. Mai jos vă lăsăm cea mai bună rețetă de pască cu aluat fraged. Spor la treabă!
Pască cu aluat fraged
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hourIngrediente
- Pentru aluat
1 galbenuș
100 g unt moale + extra
100 g zahăr pudră
200 g făină
1/2 plic de praf de copt stins cu rom
Un praf de sare
- Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
300 g smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
2 linguri de făină
2 galbenușuri
3 albușuri
3 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 180 de grade.
- Amestecă toate ingredientele pentru aluat într-un castron și întinde-l apoi în tava de copt, cu pereți detașabili, nu mai mare de 24 cm, unsă cu unt și tapetată la bază cu hârtie de copt.
- Pentru umplutură, bate spumă albușurile cu zahărul și aroma. Într-un vas amestecă brânza de vaci cu smântâna și făina cernută. Apoi încoporează spuma de albușuri cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus pentru a nu pierde aerul încorporat în spumă. Toarnă umplutura în forma de copt și dă-o la cuptor pentru 50-60 de minute. Când începi să simți miros de copt, deschide și mișcă ușor de tavă, pentru a vedea în ce măsură e coagulată umplutura. Poți testa și cu scobitoarea. Este gata atunci când totul s-a închegat ori scobitoarea iese curată din umplutură.
- Scoate din cuptor și lasă 10 minute să se răcorească, apoi detașează marginile tăvii de copt. După ce s-a răcit integral, pune pasca cu aluat fraged la frigider.
Sfaturi
- În umplutura de brânză poți adăuga, dacă le preferi, stafide aurii înmuiate în puțin rom (pentru aromă și gust).
Tags: pască
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete