fbpx

Pască fără aluat

pască fără aluat

Sunt destul de mulți cei care preferă mai mult umplutură de brânză dintr-o pască tradițională. Rețeta de pască fără aluat este perfectă pentru aceștia, nu conține decât multă brânză de vaci, cremoasă și aromată.

pască fără aluat

Pască fără aluat

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci

  • 200 g zahăr tos

  • 4 ouă (la temperatura camerei)

  • 180 ml smântână pentru frișcă

  • 60 g iaurt

  • 10 g amidon

  • 100 g stafide

  • 2 linguri de rom/whisky

  • 1 fiolă de esență de vanilie

  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie (opțional)

  • Miere (opțional)

Cum să faceți

  • Pune stafidele într-un castronel și adaugă romul sau whisky-ul. Dacă nu vrei să folosești alcool, înlocuiește-l cu apă. Lasă castronelul deoparte. Încinge cuptorul la 160 de grade.
  • Într-un vas încăpător, pune brânza bine scursă de zer și zahărul și amestecă bine cu mixerul cu palete. Adaugă smântâna pentru frișcă, iaurtul bine scurs, aroma, amidonul și gălbenușurile, unul câte unul, mixând bine după fiecare.
  • În final, încorporează cu paleta, cu mișcări de jos în sus, albușurile bătute spumă și presară stafidele scurse foarte bine. Toarnă compoziția într-o formă rotundă de copt (cu sau fără pereți detașabili) ori de tartă, tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace 40-50 de minute sau până când centrul prăjiturii este închegat, dar moale la atingere. Stinge focul și lasă pasca în cuptor, cu ușa deschisă, până se răcorește. Pune-o la frigider după ce s-a răcit complet la temperatura camerei și ține-o peste noapte sau măcar 4 ore înainte de a o tăia.
  • Înainte de o tăia, o poți pudra cu zahăr cu aromă de vanilie ori să torni deasupra puțină miere, cum vă place.

Sfaturi

  • Dacă brânza nu e foarte bine scursă, iar compoziția finală e ceva mai moale, adaugă și o lingură de griș.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal