Mai cunoscută în Ardeal și în partea de vest a țării, pasta de jumări sau tepertökrém, cum îi spun vecinii noștri maghiari, este o bunătate. Se servește unsă pe felii de pâine și e însoțită de ceapă roșie, crudă sau murată. Cum vă place!
Pastă de jumări cu ceapă roșie murată
Porții
8
servingsTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
250 g jumări (1 cutie)
1 ceapă roșie
2 caței de usturoi
3 linguri de muștar
1 linguriță de boia (opțional)
4 linguri de vin alb (opțional)
Sare
Piper
- Pentru ceapa murată
1 ceapă roșie
Oțet
Sare
Cum să faceți
- Înainte de a trece la treabă pentru pasta de jumări, tăiați ceapa și o puneți într-un castronel. Adăugați sare și oțet după gust, amestecați și o lăsați deoparte.
- Pentru pasta de jumări, puneți în blender ceapa tăiată și usturoiul și o parte din muștar. Blendați 1-2 minute, cât să se mărunțească ingredientele.
- Adăugați o parte dintre jumări și mixați mai departe. Treptat, adăugați toate jumările, completați și cu muștar, după gust (noi am pus în total 3 linguri), sare, piper și ingredientul nostru secret – vinul alb (dacă nu vreți, nu-l puneți). Mai mixați până ce pasta de jumări ajunge la cremozitatea dorită.
- Ungeți feliile de pâine cu pasta de jumări, iar deasupra puneți ceapa roșie murată. Un deliciu, atât vă mai spunem!
Rețetă video
Tags: ceapă roșiejumări
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete