fbpx

Pastă de jumări cu ceapă roșie murată

pastă de jumări cu ceapă roșie murată

Mai cunoscută în Ardeal și în partea de vest a țării, pasta de jumări sau tepertökrém, cum îi spun vecinii noștri maghiari, este o bunătate. Se servește unsă pe felii de pâine și e însoțită de ceapă roșie, crudă sau murată. Cum vă place!

pastă de jumări cu ceapă roșie murată

Pastă de jumări cu ceapă roșie murată

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

servings
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 250 g jumări (1 cutie)

  • 1 ceapă roșie

  • 2 caței de usturoi

  • 3 linguri de muștar

  • 1 linguriță de boia (opțional)

  • 4 linguri de vin alb (opțional)

  • Sare

  • Piper

  • Pentru ceapa murată
  • 1 ceapă roșie

  • Oțet

  • Sare

Cum să faceți

  • Înainte de a trece la treabă pentru pasta de jumări, tăiați ceapa și o puneți într-un castronel. Adăugați sare și oțet după gust, amestecați și o lăsați deoparte.
  • Pentru pasta de jumări, puneți în blender ceapa tăiată și usturoiul și o parte din muștar. Blendați 1-2 minute, cât să se mărunțească ingredientele.
  • Adăugați o parte dintre jumări și mixați mai departe. Treptat, adăugați toate jumările, completați și cu muștar, după gust (noi am pus în total 3 linguri), sare, piper și ingredientul nostru secret – vinul alb (dacă nu vreți, nu-l puneți). Mai mixați până ce pasta de jumări ajunge la cremozitatea dorită.
  • Ungeți feliile de pâine cu pasta de jumări, iar deasupra puneți ceapa roșie murată. Un deliciu, atât vă mai spunem!

Rețetă video

Tags: