fbpx

Paste cu ton și sos roșu

paste cu ton și sos roșu

Cu rețeta de paste cu ton și sos roșu, sau de roșii, nu aveți cum să dați greș. Este atât de ușor de pregătit, iar rezultatul final atât de gustos, încât o să devină cu siguranță preferata întregii familii. Nu vă mai spunem decât că e mult mai gustoasă dacă folosiți paste proaspete, de preferat mai late – cum sunt papardelele, astfel încât să“se lipească” mai bine sosul de ele. Când o să le pregătiți, veți înțelege perfect la ce ne-am referit!

paste cu ton și sos roșu

Paste cu ton și sos roșu

5 din 1 vote
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g paste proaspete

  • 2 cutii de ton bucăți

  • 1 cutie de roșii tocate în suc propriu

  • 2 caței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de măsline (opțional)

  • Cimbru sau busuioc proaspăt

  • Sare

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Dacă folosiți conserve de ton în ulei, scurgeți-l cât mai bine într-o sită, îl vom folosi la pregătirea acestor paste minune. Dacă folosiți ton în apă/suc propriu, atunci veți avea nevoie de două linguri de ulei, de preferat de măsline.
  • Tăiați mărunt usturoiul și căliți-l foarte puțin în uleiul bine încins. Adăugați roșiile din conservă, sare și piper după gust și lăsați să fiarbă 6-8 minute, acoperit.
  • Între timp, puneți la fiert o oală cu multă apă și o linguriță de sare. Când stă să fiarbă, adăugați pastele și respectați timpul de fierbere indicat pe pachet. De regulă, pastele proaspete fierb foarte repede, 2-4 minute maximum. Scurgeți-le într-o sită și păstrați o ceșcuță din apa în care au fiert.
  • Puneți pastele peste sos și amestecați. Dacă sosul e prea scăzut, completați cu apa păstrată.
  • Puneți bucățile de ton, cimbru sau busuioc proaspăt și piper, dacă vă place gustul.
  • Noi le-am mâncat imediat, când sunt absolut delicioase. Dar dacă vă rămân, se pot reîncălzi pentru o masă următoare.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal