Rețeta de paste la cuptor (sau pasta al forno) te scoate din încurcătură de multe ori când nu mai știi ce să pui pe masă la cină. Noi am încercat rețeta cu carne de pui, dar voi o mai puteți face și cu carne tocată sau chiar cu carnea din 2-3 cârnați proaspeți.
Paste la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
500 g paste scurte
1 piept de pui
1 cațel de usturoi
400 ml suc de roșii
100 g cașcaval
50 g unt + extra (pentru uns tava)
Busuioc uscat
Sare
Piper negru
Cum să faceți
- Tăiați pieptul de pui în cuburi potrivite ca mărime și rumenți-le în untul topit. Sărați și pipărați după gust. Adăugați sucul de roșii și după ce a dat un clocot puneți usturoiul pisat, busuioc uscat, amestecați și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Între timp, fierbeți aldente pastele în apă cu sare, apoi lăsați-le la scurs și adăugați-le peste sosul de carne și roșii luat de pe foc.
- Răsturnați totul într-o tavă unsă cu unt, radeți deasupra cașcaval și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Și asta a fost tot! Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete