fbpx

Paste la cuptor

paste la cuptor

Rețeta de paste la cuptor (sau pasta al forno) te scoate din încurcătură de multe ori când nu mai știi ce să pui pe masă la cină. Noi am încercat rețeta cu carne de pui, dar voi o mai puteți face și cu carne tocată sau chiar cu carnea din 2-3 cârnați proaspeți.

paste la cuptor

Paste la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 500 g paste scurte

  • 1 piept de pui

  • 1 cațel de usturoi

  • 400 ml suc de roșii

  • 100 g cașcaval

  • 50 g unt + extra (pentru uns tava)

  • Busuioc uscat

  • Sare

  • Piper negru

Cum să faceți

  • Tăiați pieptul de pui în cuburi potrivite ca mărime și rumenți-le în untul topit. Sărați și pipărați după gust. Adăugați sucul de roșii și după ce a dat un clocot puneți usturoiul pisat, busuioc uscat, amestecați și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Între timp, fierbeți aldente pastele în apă cu sare, apoi lăsați-le la scurs și adăugați-le peste sosul de carne și roșii luat de pe foc.
  • Răsturnați totul într-o tavă unsă cu unt, radeți deasupra cașcaval și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Și asta a fost tot! Poftă bună vă dorim!

Rețetă video