Un desert delicios de vară nu trebuie să fie complicat. Câteva fructe de sezon, o cremă de brânză aromată, un aluat foitaj și desertul e gata în 30 de minute! Vă lăsăm rețeta de pateuri cu piersici și glazură vanilată, s-o încercați și voi!
Pateuri cu piersici și glazură vanilată
Porții
12
pateuriTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 foi de aluat foitaj (am folosit aluat proaspăt)
3 piersici, feliate
200 g cremă de brânză
Busuioc (dar puteți folosi și mentă)
Zahăr tos
1 ou
1 lingură de apă
- Pentru glazura vanilată
125 g zahăr pudră
3 linguri de smântână pentru frișcă (sau lapte)
1 plic de zahăr vanilat
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade și tapetați tava de copt cu hârtie.
- Într-un castron, amestecați crema de brânză cu busuiocul tocat fin.
- Tăiați fiecare foaie de aluat în pătrate. Ungeți cu crema de brânză fiecare pătrat de aluat.
- Așezați deasupra felii de piersică și lipiți două dintre colțurile opuse ale aluatului (ca o bărcuță).
- Ungeți deasupra cu amestecul de ou și apă, presărați zahăr.
- Coaceți 20 de minute sau până când aluatul a devenit auriu.
- După ce ați scos tava, stropiți pateurile cu glazura vanilată. Simplu și atât de gustos!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete