fbpx

Pateuri cu piersici și glazură vanilată

  • Home
  • desert
  • Pateuri cu piersici È™i glazură vanilată
pateuri cu piersici și glazură vanilată

Un desert delicios de vară nu trebuie să fie complicat. Câteva fructe de sezon, o cremă de brânză aromată, un aluat foitaj și desertul e gata în 30 de minute! Vă lăsăm rețeta de pateuri cu piersici și glazură vanilată, s-o încercați și voi!

pateuri cu piersici și glazură vanilată

Pateuri cu piersici și glazură vanilată

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

pateuri
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 foi de aluat foitaj (am folosit aluat proaspăt)

  • 3 piersici, feliate

  • 200 g cremă de brânză

  • Busuioc (dar puteÈ›i folosi È™i mentă)

  • Zahăr tos

  • 1 ou

  • 1 lingură de apă

  • Pentru glazura vanilată
  • 125 g zahăr pudră

  • 3 linguri de smântână pentru friÈ™că (sau lapte)

  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 200 de grade È™i tapetaÈ›i tava de copt cu hârtie.
  • ÃŽntr-un castron, amestecaÈ›i crema de brânză cu busuiocul tocat fin.
  • TăiaÈ›i fiecare foaie de aluat în pătrate. UngeÈ›i cu crema de brânză fiecare pătrat de aluat.
  • AÈ™ezaÈ›i deasupra felii de piersică È™i lipiÈ›i două dintre colÈ›urile opuse ale aluatului (ca o bărcuță).
  • UngeÈ›i deasupra cu amestecul de ou È™i apă, presăraÈ›i zahăr.
  • CoaceÈ›i 20 de minute sau până când aluatul a devenit auriu.
  • După ce aÈ›i scos tava, stropiÈ›i pateurile cu glazura vanilată. Simplu È™i atât de gustos!

Rețetă video

Tags: