fbpx

Pateuri cu piersici și glazură vanilată

  • Home
  • desert
  • Pateuri cu piersici și glazură vanilată
pateuri cu piersici și glazură vanilată

Un desert delicios de vară nu trebuie să fie complicat. Câteva fructe de sezon, o cremă de brânză aromată, un aluat foitaj și desertul e gata în 30 de minute! Vă lăsăm rețeta de pateuri cu piersici și glazură vanilată, s-o încercați și voi!

pateuri cu piersici și glazură vanilată

Pateuri cu piersici și glazură vanilată

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

12

pateuri
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 foi de aluat foitaj (am folosit aluat proaspăt)

  • 3 piersici, feliate

  • 200 g cremă de brânză

  • Busuioc (dar puteți folosi și mentă)

  • Zahăr tos

  • 1 ou

  • 1 lingură de apă

  • Pentru glazura vanilată
  • 125 g zahăr pudră

  • 3 linguri de smântână pentru frișcă (sau lapte)

  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade și tapetați tava de copt cu hârtie.
  • Într-un castron, amestecați crema de brânză cu busuiocul tocat fin.
  • Tăiați fiecare foaie de aluat în pătrate. Ungeți cu crema de brânză fiecare pătrat de aluat.
  • Așezați deasupra felii de piersică și lipiți două dintre colțurile opuse ale aluatului (ca o bărcuță).
  • Ungeți deasupra cu amestecul de ou și apă, presărați zahăr.
  • Coaceți 20 de minute sau până când aluatul a devenit auriu.
  • După ce ați scos tava, stropiți pateurile cu glazura vanilată. Simplu și atât de gustos!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal