fbpx

Pateuri cu șuncă și cașcaval

pateuri cu șuncă și cașcaval

De multe ori, parcă nu am vrea să renunțăm la emisiunea urmărită la televizor, dar parcă am și mânca ceva. Vi se întâmplă și vouă? Știm că nu e un obicei chiar foarte sănătos (mâncatul în fața televizorului), dar câteodată ni se întâmplă. Și atunci, preferăm să mâncăm ceva simplu, ușor și rapid de pregătit. Cum sunt aceste pateuri cu șuncă și cașcaval. Și care sunt gata în 30 de minute! Dacă vă place și vouă ideea, nu putem decât să vă dorim poftă bună!

pateuri cu șuncă și cașcaval

Pateuri cu șuncă și cașcaval

5 din 2 votes
Fel: gustare, cinăDificultate ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj

  • 6 felii de șuncă

  • 100 g cașcaval

  • 6 măsline (opțional)

  • 1 galbenuș

  • Ketchup

  • Oregano uscat

  • Semințe de mac

  • Semințe de susan

Cum să faceți

  • Tăiați aluatul în jumătate, pe lungime, și apoi porționați-l în câteva dreptunghiuri.
  • Ungeți fiecare dreptunghi de aluat cu ketchup sau cu orice sos de roșii preferați sau aveți în casă. Dar aveți grijă să lăsați marginile aluatului neunse, pentru a le putea lipi apoi cât mai bine.
  • Așezați pe partea dreaptă a fiecărui viitor pateu câte o felie de șuncă și 1-2 de cașcaval. Presărați oregano uscat, pentru aromă și gust. Dacă vă place gustul măslinelor, puneți-le și pe ele, dar fără sâmburi.
  • Cu puțină atenție, crestați cu cuțitul partea stângă a aluatului, vedeți în rețeta video cât de ușor este! Dacă nu vreți, puteți sări peste acest pas!
  • Ungeți cu gălbenuș bătut sau apă marginile fiecărui dreptunghi de aluat.
  • Pliați aluatul peste fiecare umplutură, astfel încât să se suprapună perfect cele două foi.
  • Apăsați ușor, cu buricul degetului, să fiți siguri că s-a lipit.
  • Ungeți deasupra cu gălbenuș, presărați semințe de mac și de susan, dacă vă plac, și dați la copt, la 200 de grade, 15-20 minute.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă la final, când ați terminat de pregătit pateurile, aluatul s-a încălzit, e moale, dați tava la congelator pentru 5 minute. Este unul dintre secretele aluatului foitaj – cu cât este mai rece când este băgat în cuptor, cu atât va crește mai frumos și se va ”înfoia”.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal