fbpx

Perișoare cu sos de smântână

perișoare cu sos de smântână

Foarte ușor de pregătit, rețeta de perișoare cu sos de smântână este propunerea noastră pentru următoarea voastră masă de prânz. Sau cină, pentru că în doar 40 de minute chiar vă veți așeza la masă. Așa că vă dorim poftă bună!

perișoare cu sos de smântână

Perișoare cu sos de smântână

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • Pentru perișoare
  • 500 g carne tocată

  • 1 ou mare

  • 1 ceapă

  • 4 linguri de orez

  • Câteva fire de mărar

  • Sare

  • Piper

  • Făină

  • Pentru sos
  • 400 g smântână

  • 1 ceapă

  • 1 lingură de făină

  • Sare

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Pentru perișoare, amestecați carnea tocată (puteți folosi amestec, porc-vită, dar și doar de pui), cu orezul spălat și foarte bine scurs, ceapa și mărarul tocate mărunt, oul, sare și piper după gust. Formați perișoarele și tăvăliți-le prin făină. Puneți-le apoi la fiert pentru aproximativ 15 minute. La final, nu aruncați apa, o vom folosi la prepararea sosului.
  • Căliți ceapa, tocată fin, în puțin ulei, iar când a devenit translucidă adăugați făina și amestecați bine. Turnați treptat din apa păstrată, cam 300 ml, și aveți grijă să nu se formeze cocoloașe. Lăsați să fiarbă domol, până se formează un sos omogen. Dacă e prea gros, mai diluați cu apă fierbinte. Puneți și smântână și mai lăsați să dea 1-2 clocote, apoi puneți perișoarele bine scurse. După 6-7 minute, stingeți focul.
  • Noi le-am mâncat cu o garnitură de orez, dar sunt minunate și lângă piure cremos. Iar dacă sunteți tentați de un gust ușor exotic, să-i spunem, puteți alătura perișoarelor cu sos de smântână și o linguriță de gem de merișoare/afine.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal