Foarte ușor de pregătit, rețeta de perișoare cu sos de smântână este propunerea noastră pentru următoarea voastră masă de prânz. Sau cină, pentru că în doar 40 de minute chiar vă veți așeza la masă. Așa că vă dorim poftă bună!
Perișoare cu sos de smântână
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
- Pentru perișoare
500 g carne tocată
1 ou mare
1 ceapă
4 linguri de orez
Câteva fire de mărar
Sare
Piper
Făină
- Pentru sos
400 g smântână
1 ceapă
1 lingură de făină
Sare
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Pentru perișoare, amestecați carnea tocată (puteți folosi amestec, porc-vită, dar și doar de pui), cu orezul spălat și foarte bine scurs, ceapa și mărarul tocate mărunt, oul, sare și piper după gust. Formați perișoarele și tăvăliți-le prin făină. Puneți-le apoi la fiert pentru aproximativ 15 minute. La final, nu aruncați apa, o vom folosi la prepararea sosului.
- Căliți ceapa, tocată fin, în puțin ulei, iar când a devenit translucidă adăugați făina și amestecați bine. Turnați treptat din apa păstrată, cam 300 ml, și aveți grijă să nu se formeze cocoloașe. Lăsați să fiarbă domol, până se formează un sos omogen. Dacă e prea gros, mai diluați cu apă fierbinte. Puneți și smântână și mai lăsați să dea 1-2 clocote, apoi puneți perișoarele bine scurse. După 6-7 minute, stingeți focul.
- Noi le-am mâncat cu o garnitură de orez, dar sunt minunate și lângă piure cremos. Iar dacă sunteți tentați de un gust ușor exotic, să-i spunem, puteți alătura perișoarelor cu sos de smântână și o linguriță de gem de merișoare/afine.
Tags: carne tocatăsmântână
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete