Nu gătim noi pește prea des, dar și atunci când îl pregătim îl facem după gustul și preferințele noastre. Adică cu multe legume pe care le gătim primele, să aibă timp să se caramelizeze ușor, și cu puțin vin alb, că doar se potrivește. Nu mai lungim vorba, vă lăsăm și vouă rețeta noastră de pește cu legume la cuptor, că tare a fost bună!
Pește cu legume la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
2 trunchiuri de pește (biban de mare, păstrăv, somon)
1 cartof
1 dovlecel mic
500 g roșii
2 cepe roșii
1 capățână de usturoi
1 lamâie
50 ml vin alb
Cimbru proaspăt
Rozmarin proaspăt
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați legumele în sferturi sau în bucăți potrivite. Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie. Stropiți cu ulei de măsline deasupra și așezați legumele tăiate. Cățeii de usturoi puteți să-i lăsați întregi, chiar necojiți. Așezați deasupra legumelor câte 1-2 fire de cimbru și rozmarin, stropiți cu puțin ulei de măsline și dați la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
- Între timp, presărați sare și piper peste trunchiurile de pește. Stropiți cu zeamă de lămâie și puțin ulei și lăsați-le deoparte.
- După ce legumele s-au copt 20 de minute, scoateți tava și așezați deasupra peștele și stropiți cu vin alb. Dați din nou la cuptor 20-25 de minute, întorcând peștele la jumătatea timpului. Dacă aveți cuptor electric, aproape de finalul timpului de copt, porniți și programul de ventilație, astfel încât peștele să se rumenească și să capete acea culoare apetisantă.
Tags: pește
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete