fbpx

Pește cu sos aromat de roșii și măsline

pește cu sos aromat de roșii și măsline

Foarte ușor de pregătit, rețeta de pește cu sos aromat de roșii și măsline este potrivită pentru masa de prânz sau pentru cina în familie. Alegeți peștele preferat, dar vă recomandăm să alegeți un pește cu carne albă, mai slabă. Macroul sau somonul sunt pești cu carne mult mai grasă și se potrivesc mai bine în preparate la cuptor sau pe grătar.

Pește cu sos aromat de roșii și măsline

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 4 fileuri de pește (cod, biban de mare, păstrăv)

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ceapă mică (sau un fir de praz)

  • 2 roșii mari

  • 200 ml suc de roșii

  • 100 g măsline verzi feliate

  • 1 lingură de capere (opțional)

  • 2 linguri de vin alb

  • 2 caței de usturoi

  • 1 ardei iute (opțional)

  • 1/2 linguriță de zahăr

  • Ulei de măsline

  • Busuioc proaspăt sau oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Înăbușiți ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline în care ați adăugat și un strop de apă.
  • După ce s-au înmuiat, puneți ardeiul gras tăiat fâșii și roșiile tăiate cubulețe, zahărul și acoperiți, să se formeze un sos.
  • Adăugați apoi sucul de roșii, vinul, măslinele, caperele, sare și piper după gust. Dacă vă place mai picant, acum e momentul să adăugați și ardeiul iute feliat. Acoperiți și lăsați să fiarbă 5-10 minute.
  • Puneți apoi fileurile de pește și mai țineți pe foc 10-15 minute, cât să se pătrundă carnea.
  • La final, adăugați frunzele proaspete de busuioc sau de oregano.
Tags: