Foarte ușor de pregătit, rețeta de pește cu sos aromat de roșii și măsline este potrivită pentru masa de prânz sau pentru cina în familie. Alegeți peștele preferat, dar vă recomandăm să alegeți un pește cu carne albă, mai slabă. Macroul sau somonul sunt pești cu carne mult mai grasă și se potrivesc mai bine în preparate la cuptor sau pe grătar.
Pește cu sos aromat de roșii și măsline
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
4 fileuri de pește (cod, biban de mare, păstrăv)
1 ardei gras roșu
1 ceapă mică (sau un fir de praz)
2 roșii mari
200 ml suc de roșii
100 g măsline verzi feliate
1 lingură de capere (opțional)
2 linguri de vin alb
2 caței de usturoi
1 ardei iute (opțional)
1/2 linguriță de zahăr
Ulei de măsline
Busuioc proaspăt sau oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Înăbușiți ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline în care ați adăugat și un strop de apă.
- După ce s-au înmuiat, puneți ardeiul gras tăiat fâșii și roșiile tăiate cubulețe, zahărul și acoperiți, să se formeze un sos.
- Adăugați apoi sucul de roșii, vinul, măslinele, caperele, sare și piper după gust. Dacă vă place mai picant, acum e momentul să adăugați și ardeiul iute feliat. Acoperiți și lăsați să fiarbă 5-10 minute.
- Puneți apoi fileurile de pește și mai țineți pe foc 10-15 minute, cât să se pătrundă carnea.
- La final, adăugați frunzele proaspete de busuioc sau de oregano.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete