O mâncare strașnică, foarte gustoasă, ce mai are nevoie doar de o garnitură de cartofi natur alături. Și e perfectă. Acum, dacă tot ați pus vin în rețetă, merge și în pahare, doar să fie bine răcit. Poftă bună la pește la cuptor!
Pește la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
4 pești potriviți ca mărime (macrou, hering, păstrăv)
2 cepe
2 lamâi
2 roșii
Ulei de floarea-soarelui
50 ml vin alb
3 caței de usturoi
Plante aromatice (cimbrișor, rozmarin, oregano)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați peștii în bunăți potrivit de groase, să spunem de 2-3 cm. Dați-le cu sare, piper și presărați plantele aromatice care vă plac. Dați deoparte și ocupați-vă de legume.
- Tăiați roșiile, ceapa, usturoiul și o lămâie în felii potrivit de subțiri.
- Ungeți tava de copt cu puțin ulei, puneți usturoiul și presărați câteva mirodenii.
- Apoi așezați bucățile de pește unele lângă altele, iar între ele puneți felii de ceapă, roșii și lămâie.
- Turnați deasupra vinul și puțin ulei, zeama de la a doua lămâie, poate și ceva sare, piper, mirodenii și acoperiți tava cu hârtie de copt și apoi cu staniol. Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute, apoi îndepărtați hârtia și mai lăsați la copt 15-20 de minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete