fbpx

Pește la cuptor

O mâncare strașnică, foarte gustoasă, ce mai are nevoie doar de o garnitură de cartofi natur alături. Și e perfectă. Acum, dacă tot ați pus vin în rețetă, merge și în pahare, doar să fie bine răcit. Poftă bună la pește la cuptor!

Pește la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 4 pești potriviți ca mărime (macrou, hering, păstrăv)

  • 2 cepe

  • 2 lamâi

  • 2 roșii

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 50 ml vin alb

  • 3 caței de usturoi

  • Plante aromatice (cimbrișor, rozmarin, oregano)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați peștii în bunăți potrivit de groase, să spunem de 2-3 cm. Dați-le cu sare, piper și presărați plantele aromatice care vă plac. Dați deoparte și ocupați-vă de legume.
  • Tăiați roșiile, ceapa, usturoiul și o lămâie în felii potrivit de subțiri.
  • Ungeți tava de copt cu puțin ulei, puneți usturoiul și presărați câteva mirodenii.
  • Apoi așezați bucățile de pește unele lângă altele, iar între ele puneți felii de ceapă, roșii și lămâie.
  • Turnați deasupra vinul și puțin ulei, zeama de la a doua lămâie, poate și ceva sare, piper, mirodenii și acoperiți tava cu hârtie de copt și apoi cu staniol. Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute, apoi îndepărtați hârtia și mai lăsați la copt 15-20 de minute.