Poate ați auzit de fish and chips, una dintre mâncărurile preferate de englezi. Până când călătoriile vor face din nou parte din planurile noastre, am gătit și noi pește pane cu cartofi prăjiți, adică fish and chips, măcar cu gândul să fim în vacanță!
Pește pane
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
8 fileuri de pește (cod, șalău, tilapia sau orice alt pește cu carne albă, mai puțin grasă)
200 g făină
200 ml bere blondă foarte rece
3 linguri de amidon
1 linguriță de praf de copt (opțional)
Boia dulce sau iute (opțional)
Ulei pentru prăjit (de floarea-soarelui sau de porumb)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un bol încăpător, amestecați făina cu amidonul, praful de copt, sarea, piperul și boiaua preferată.
- Tăvăliți bucățile de pește, bine uscate cu ajutorul unor șervete de hârtie. Puneți apoi fileurile deoparte.
- În amestecul de făină încorporați treptat berea, până ajunge la o consistență suficient de groasă. Nu amestecați mult făina, nu dorim să se dezvolte rețeaua de gluten și să avem o crustă gumoasă. Pentru o crustă crocantă, amestecați făina doar cât s-o încorporați în lichid.
- Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare sau într-un wok, dacă-l aveți.
- Prăjiți bucățile de pește cât să devină aurii, apoi le întoarceți și pe partea cealaltă. Le scoateți pe un șervet de hârtie și potriviți gustul de sare.
Tags: pește
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete