fbpx

Pește pane

pește pane sau fish and chips

Poate ați auzit de fish and chips, una dintre mâncărurile preferate de englezi. Până când călătoriile vor face din nou parte din planurile noastre, am gătit și noi pește pane cu cartofi prăjiți, adică fish and chips, măcar cu gândul să fim în vacanță!

pește pane sau fish and chips

Pește pane

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 fileuri de pește (cod, șalău, tilapia sau orice alt pește cu carne albă, mai puțin grasă)

  • 200 g făină

  • 200 ml bere blondă foarte rece

  • 3 linguri de amidon

  • 1 linguriță de praf de copt (opțional)

  • Boia dulce sau iute (opțional)

  • Ulei pentru prăjit (de floarea-soarelui sau de porumb)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un bol încăpător, amestecați făina cu amidonul, praful de copt, sarea, piperul și boiaua preferată.
  • Tăvăliți bucățile de pește, bine uscate cu ajutorul unor șervete de hârtie. Puneți apoi fileurile deoparte.
  • În amestecul de făină încorporați treptat berea, până ajunge la o consistență suficient de groasă. Nu amestecați mult făina, nu dorim să se dezvolte rețeaua de gluten și să avem o crustă gumoasă. Pentru o crustă crocantă, amestecați făina doar cât s-o încorporați în lichid.
  • Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare sau într-un wok, dacă-l aveți.
  • Prăjiți bucățile de pește cât să devină aurii, apoi le întoarceți și pe partea cealaltă. Le scoateți pe un șervet de hârtie și potriviți gustul de sare.
Tags: