Cu toate că ți-ar putea suna a preparat exotic, în fapt, rețeta de piept de pui cu salsa de mango este una extrem de simplă și accesibilă. Fructul de mango îl găsiți în orice hipermarket, totul e să alegeți unul bine copt (să nu fie atât de verde și puțin mai moale la atingere). Iar alăturarea cu pieptul de pui este una dintre cele mai gustoase, chiar merită să încercați rețeta!
Piept de pui cu salsa de mango
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
10
minutesTimp marinare
15
minuteTimp total
15
minutesIngrediente
2 jumătăți de piept de pui
- Pentru marinadă
4 lime
1/2 legătură de pătrunjel verde
4 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de miere
Sare
- Pentru salsa de mango
1 mango, foarte bine copt (sau ready to eat)
1/2 avocado, moale
1 ceapă roșie, mică
1/2 legătură de pătrunjel verde
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Pentru marinadă, stoarceți cele 4 lime și turnați zeama într-un castron. Puneți mierea, 2 linguri de ulei de măsline, pătrunjelul tăiat fin și un praf de sare. Amestecați și adăugați și carnea de pui tăiată în jumătăți, pe lungime. Lăsați la marinat 15 minute.
- Între timp, tăiați în cubulețe fructele de mango și avocado, tăiați fin ceapa roșie și pătrunjelul. Amestecați ingredientele, adăugați ulei, sare și piper.
- Încingeți uleiul rămas și rumeniți bucățile de pui, câteva minute, pe ambele părți.
- Nu stați prea mult pe gânduri și așezați-vă la masă imediat ce puiul este gata. Adăugați doar acea minunată salsa de mango și, dacă vă e pe plac, un vin alb rece.
Rețetă video
Sfaturi
- Puteți înlocui fructul de mango cu ananasul proaspăt. Când îl cumpărați, fiți atenți la câteva indicii care vă spun că ananasul este copt:
– Culoare cât mai galbenă
– Țepii sunt mai moi
– Mirosiți-l în partea de jos – ar trebui să simțiți o aromă fructată, proaspătă
– Smulgeți o frunză din vârf, chiar din centru – dacă se desprinde ușor, e semn bun
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete