fbpx

Piept de pui cu salsa de mango

piept de pui cu salsa de mango

Cu toate că ți-ar putea suna a preparat exotic, în fapt, rețeta de piept de pui cu salsa de mango este una extrem de simplă și accesibilă. Fructul de mango îl găsiți în orice hipermarket, totul e să alegeți unul bine copt (să nu fie atât de verde și puțin mai moale la atingere). Iar alăturarea cu pieptul de pui este una dintre cele mai gustoase, chiar merită să încercați rețeta!

piept de pui cu salsa de mango

Piept de pui cu salsa de mango

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp marinare

15

minute
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 2 jumătăți de piept de pui

  • Pentru marinadă
  • 4 lime

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 2 lingurițe de miere

  • Sare

  • Pentru salsa de mango
  • 1 mango, foarte bine copt (sau ready to eat)

  • 1/2 avocado, moale

  • 1 ceapă roșie, mică

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru marinadă, stoarceți cele 4 lime și turnați zeama într-un castron. Puneți mierea, 2 linguri de ulei de măsline, pătrunjelul tăiat fin și un praf de sare. Amestecați și adăugați și carnea de pui tăiată în jumătăți, pe lungime. Lăsați la marinat 15 minute.
  • Între timp, tăiați în cubulețe fructele de mango și avocado, tăiați fin ceapa roșie și pătrunjelul. Amestecați ingredientele, adăugați ulei, sare și piper.
  • Încingeți uleiul rămas și rumeniți bucățile de pui, câteva minute, pe ambele părți.
  • Nu stați prea mult pe gânduri și așezați-vă la masă imediat ce puiul este gata. Adăugați doar acea minunată salsa de mango și, dacă vă e pe plac, un vin alb rece.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puteți înlocui fructul de mango cu ananasul proaspăt. Când îl cumpărați, fiți atenți la câteva indicii care vă spun că ananasul este copt:
    – Culoare cât mai galbenă
    – Țepii sunt mai moi
    – Mirosiți-l în partea de jos – ar trebui să simțiți o aromă fructată, proaspătă
    – Smulgeți o frunză din vârf, chiar din centru – dacă se desprinde ușor, e semn bun
Tags: