Pentru mulți dintre noi, carnea de pasăre nu mai are niciun secret. Vă garantăm însă că rețeta pe care v-o propunem, piept de pui cu sos verde, va fi o surpriză pentru orice gurmand.
Piept de pui cu sos verde
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 jumătăți de piept de pui
1 1/2 lamâi
1 cățel de usturoi
50 ml vin alb
1/2 legătură de mărar
1/2 legătură de pătrunjel
2 fire de usturoi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Toarnă o lingură cu ulei de măsline într-o tavă potrivită ca dimensiune. Adaugă pieptul de pui, usturoiul feliat, sare și piper după gust, mai adaugă puțin ulei, zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă. Amestecă ușor, astfel încât marinada de ulei să cuprindă carnea pe toate fețele.
- Dă la cuptorul încins în prealabil și lasă la 200 de grade 15 minute. Toarnă apoi vinul și mai lasă alte 10 minute.
- Între timp, toacă grosier verdețurile și pune-le într-un blender împreună cu usturoiul verde tăiat, adaugă puțin ulei, un strop de sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Blendează până obții un sos omogen.
- Servește pieptul de pui cu sos verde. Atât de simplu a fost! Vă dorim poftă bună!
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete