fbpx

Piept de pui cu sos verde

Piept de pui cu sos verde

Pentru mulți dintre noi, carnea de pasăre nu mai are niciun secret. Vă garantăm însă că rețeta pe care v-o propunem, piept de pui cu sos verde, va fi o surpriză pentru orice gurmand.

Piept de pui cu sos verde

Piept de pui cu sos verde

5.0 from 2 votes
Course: cu carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 1 1/2 lamâi

  • 1 cățel de usturoi

  • 50 ml vin alb

  • 1/2 legătură de mărar

  • 1/2 legătură de pătrunjel

  • 2 fire de usturoi

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Toarnă o lingură cu ulei de măsline într-o tavă potrivită ca dimensiune. Adaugă pieptul de pui, usturoiul feliat, sare și piper după gust, mai adaugă puțin ulei, zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă. Amestecă ușor, astfel încât marinada de ulei să cuprindă carnea pe toate fețele.
  • Dă la cuptorul încins în prealabil și lasă la 200 de grade 15 minute. Toarnă apoi vinul și mai lasă alte 10 minute.
  • Între timp, toacă grosier verdețurile și pune-le într-un blender împreună cu usturoiul verde tăiat, adaugă puțin ulei, un strop de sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Blendează până obții un sos omogen.
  • Servește pieptul de pui cu sos verde. Atât de simplu a fost! Vă dorim poftă bună!

Rețetă video

Tags: