Știați că pilaful este unul dintre cele mai vechi feluri de mâncare din lume? Îi puteți afla povestea aici. Rețeta lui e simplă și ușor de făcut, dar știți că se poate prepara în nenumărate feluri, de la gospodină la gospodină. Este o rețetă gustoasă, spornică, plină de culoare. Poftă bună!
Pilaf de orez cu pui
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1/2 pui (sau 2 pulpe/4-5 ciocănele/1 piept)
1 morcov
1 ceapă
200 g orez cu bob lung
1 l de supă de pasăre sau apă
1 lingură de stafide sau merișoare ori agrișe (opțional)
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 cubuleț de unt
Sare
Piper
- Pentru supă
2 morcovi
1 ceapă
2 rădăcini de albitură
Sare
Boabe de piper
1 frunză de dafin
1 crenguță de cimbru
Cum să faceți
- Puneți carnea la fiert împreună cu legumele pentru supă și 1-1,2 l de apă. Adăugați câteva boabe de piper, dafinul și cimbrul. Luați spuma ori de câte ori se formează și când s-a domolit (nu se mai formează), puneți și sare după gust. Țineți pe foc până când puteți străpunge ușor carnea cu furculița. Scoateți carnea într-o farfurie, pentru a o curăța de pe oase, strecurați zeama și puneți deoparte legumele. Puteți face din ele o salată a la russe, de exemplu. Sau câteva chiftele la cuptor.
- Într-o cratiță, încingeți 2 linguri de ulei și căliți ceapa tăiată fin și morcovul ras, nu mai mult de 2-3 minute.
- Adăugați orezul spălat în apă rece și foarte bine scurs și amestecați, să nu se lipească. După 3-4 minute, completați cu 750 ml de supă caldă (sau apă) și bucățile de carne, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Potriviți gustul de sare și piper, puneți și fructele uscate (dacă le preferați), amestecați, completați cu 250 (1 cană) de supă caldă și dați la cuptor, nu mai mult de 20 de minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete