fbpx

Pilaf de orez cu pui

Știați că pilaful este unul dintre cele mai vechi feluri de mâncare din lume? Îi puteți afla povestea aici. Rețeta lui e simplă și ușor de făcut, dar știți că se poate prepara în nenumărate feluri, de la gospodină la gospodină. Este o rețetă gustoasă, spornică, plină de culoare. Poftă bună!

Pilaf de orez cu pui

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1/2 pui (sau 2 pulpe/4-5 ciocănele/1 piept)

  • 1 morcov

  • 1 ceapă

  • 200 g orez cu bob lung

  • 1 l de supă de pasăre sau apă

  • 1 lingură de stafide sau merișoare ori agrișe (opțional)

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 cubuleț de unt

  • Sare

  • Piper

  • Pentru supă
  • 2 morcovi

  • 1 ceapă

  • 2 rădăcini de albitură

  • Sare

  • Boabe de piper

  • 1 frunză de dafin

  • 1 crenguță de cimbru

Cum să faceți

  • Puneți carnea la fiert împreună cu legumele pentru supă și 1-1,2 l de apă. Adăugați câteva boabe de piper, dafinul și cimbrul. Luați spuma ori de câte ori se formează și când s-a domolit (nu se mai formează), puneți și sare după gust. Țineți pe foc până când puteți străpunge ușor carnea cu furculița. Scoateți carnea într-o farfurie, pentru a o curăța de pe oase, strecurați zeama și puneți deoparte legumele. Puteți face din ele o salată a la russe, de exemplu. Sau câteva chiftele la cuptor.
  • Într-o cratiță, încingeți 2 linguri de ulei și căliți ceapa tăiată fin și morcovul ras, nu mai mult de 2-3 minute.
  • Adăugați orezul spălat în apă rece și foarte bine scurs și amestecați, să nu se lipească. După 3-4 minute, completați cu 750 ml de supă caldă (sau apă) și bucățile de carne, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Potriviți gustul de sare și piper, puneți și fructele uscate (dacă le preferați), amestecați, completați cu 250 (1 cană) de supă caldă și dați la cuptor, nu mai mult de 20 de minute.