fbpx

Pizza cu somon afumat

pizza cu somon afumat

I-am spus pizza cu somon afumat, dar nu e una în cel mai clasic mod. Adică am înlocuit blatul dospit cu niște foi de lipie arăbească și am câștigat ceva timp cu pregătirea unei cine, care a fost senzațională. Și dacă-i alăturați un pahar cu vin alb, rece, ne veți pomeni. De bine!

pizza cu somon afumat

Pizza cu somon afumat

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 200 g file de somon afumat

  • 4 foi de lipie arăbească

  • 300 g roșii

  • 1 cățel de usturoi

  • 1 ceapă albă/roșie

  • 2 lingurițe de capere murate

  • 2 linguri de ulei de măsline + extra pentru uns

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți uleiul într-o tigaie mai adâncă. Căliți jumătate din ceapa tocată fin pentru 1-2 minute, cât să devină aurie, apoi puneți usturoiul zdrobit.
  • După un minut, adaugați roșiile tăiate mărunt, sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mic, acoperit, 10 minute. Când e gata, dați deoparte și turnați amestecul într-un blender și mixați câteva secunde. Sau folosiți mixerul vertical, dacă vă este mai comod.
  • Ungeți cu ulei o tavă de copt și așezați foile de lipie una lângă alta. Ungeți deasupra cu sosul de roșii și dați la cuptorul încins în prealabil pentru 8-10 minute, la foc potrivit.
  • Scoateți tava și puneți deasupra feliile de somon, ceapa rămasă feliată, caperele bine scurse și mai dați la cuptor 2-4 minute
Tags: