
I-am spus pizza cu somon afumat, dar nu e una în cel mai clasic mod. Adică am înlocuit blatul dospit cu niște foi de lipie arăbească și am câștigat ceva timp cu pregătirea unei cine, care a fost senzațională. Și dacă-i alăturați un pahar cu vin alb, rece, ne veți pomeni. De bine!

Pizza cu somon afumat
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
200 g file de somon afumat
4 foi de lipie arăbească
300 g roșii
1 cățel de usturoi
1 ceapă albă/roșie
2 lingurițe de capere murate
2 linguri de ulei de măsline + extra pentru uns
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți uleiul într-o tigaie mai adâncă. Căliți jumătate din ceapa tocată fin pentru 1-2 minute, cât să devină aurie, apoi puneți usturoiul zdrobit.
- După un minut, adaugați roșiile tăiate mărunt, sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mic, acoperit, 10 minute. Când e gata, dați deoparte și turnați amestecul într-un blender și mixați câteva secunde. Sau folosiți mixerul vertical, dacă vă este mai comod.
- Ungeți cu ulei o tavă de copt și așezați foile de lipie una lângă alta. Ungeți deasupra cu sosul de roșii și dați la cuptorul încins în prealabil pentru 8-10 minute, la foc potrivit.
- Scoateți tava și puneți deasupra feliile de somon, ceapa rămasă feliată, caperele bine scurse și mai dați la cuptor 2-4 minute
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete