
Cu blatul exact așa cum îți place și cu ingrediente simple, pe care le ai în frigider, rețeta de pizza de casă este propunerea noastră pentru următoarea cină.

Pizza de casă
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp dospire
45
minuteTimp total
50
minutesIngrediente
200 g mix de brânzeturi (mozarella, cașcaval, gorgonzola, cheddar, parmezan)
200 g suc de roșii (sau ketchup ori sos passata)
câteva felii de prosciutto
- Pentru blat
450 g făină + extra
7 g drojdie uscată (1 plic)
300 ml apă călduță
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță rasă de cimbru uscat/busuioc
1 linguriță de sare
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, amestecă făina cu drojdia, planta aromatică și sarea.
- Adaugă amestecul de apă și ulei de măsline și frământă doar câteva minute, până aluatul devine omogen. Acoperă castronul cu un șervet și lasă să crească 45 de minute.
- Între timp, dă pe răzătoare brânzeturile pe care le ai în frigider. Taie feliile de prosciutto în bucăți potrivite.
- Întinde aluatul pe masa presărată cu făină și apoi așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Unge-l cu suc de roșii, pune deasupra brânzeturile și bucățile de prosciutto.
- Coace pizza de casă aproximativ 30 de minute, până ce marginile aluatului devin rumene.
Sfaturi
- Cantitatea de aluat este perfectă pentru două tăvi de cuptor dacă îți dorești o pizza cu blat subțire. Dacă îl preferi pe cel pufos, întinde tot aluatul într-o singură tavă mare.
- În funcție de preferințe, mai poți adăuga pe lista de ingrediente pentru pizza de casă felii de ciuperci, boabe de porumb, ceapă roșie tăiată fideluță sau chiar felii de ardei iute.
Tags: pizza
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete