fbpx

Pizza de casă

pizza de casă

Cu blatul exact așa cum îți place și cu ingrediente simple, pe care le ai în frigider, rețeta de pizza de casă este propunerea noastră pentru următoarea cină.

pizza de casă

Pizza de casă

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp dospire

45

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 200 g mix de brânzeturi (mozarella, cașcaval, gorgonzola, cheddar, parmezan)

  • 200 g suc de roșii (sau ketchup ori sos passata)

  • câteva felii de prosciutto

  • Pentru blat
  • 450 g făină + extra

  • 7 g drojdie uscată (1 plic)

  • 300 ml apă călduță

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță rasă de cimbru uscat/busuioc

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, amestecă făina cu drojdia, planta aromatică și sarea.
  • Adaugă amestecul de apă și ulei de măsline și frământă doar câteva minute, până aluatul devine omogen. Acoperă castronul cu un șervet și lasă să crească 45 de minute.
  • Între timp, dă pe răzătoare brânzeturile pe care le ai în frigider. Taie feliile de prosciutto în bucăți potrivite.
  • Întinde aluatul pe masa presărată cu făină și apoi așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Unge-l cu suc de roșii, pune deasupra brânzeturile și bucățile de prosciutto.
  • Coace pizza de casă aproximativ 30 de minute, până ce marginile aluatului devin rumene.

Sfaturi

  • Cantitatea de aluat este perfectă pentru două tăvi de cuptor dacă îți dorești o pizza cu blat subțire. Dacă îl preferi pe cel pufos, întinde tot aluatul într-o singură tavă mare.
  • În funcție de preferințe, mai poți adăuga pe lista de ingrediente pentru pizza de casă felii de ciuperci, boabe de porumb, ceapă roșie tăiată fideluță sau chiar felii de ardei iute.
Tags: