Cu toate că primul gând v-ar putea duce la plachia de pește, vă asigurăm că și varianta cu pui este la fel de gustoasă. Am folosit ceapă, roșii și ardei grași, dafin, cimbru și puțin vin alb sec, cea mai potrivită alegere pentru carnea de pui.
Plachie de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hour5
minutesTimp total
1
hour25
minutesIngrediente
4 pulpe de pui
3 ardei grași
500 g ceapă
4 roșii
5 caței de usturoi
100 ml vin alb
Foi de dafin
Cimbru verde
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ardeii și ceapa julien, în sferturi roșiile. Turnați 3-4 linguri de ulei într-o tavă suficient de adâncă (preparatul final va avea un sos delicios).
- Puneți deasupra ceapa, ardeii, roșiile și amestecați. Adăugați sare, 3-4 foi de dafin, câteva fire de cimbru, cățeii de usturoi și așezați deasupra pulpele de pui.
- Condimentați carnea cu sare și piper după gust, turnați puțin ulei pe carne și dați la cuptor 45 de minute la 200 de grade.
- Scoateți tava și turnați deasupra vinul, apoi mai dați la cuptor, cu ventilația pornită, încă 15-20 de minute, să se rumenească carnea cât mai frumos.
Rețetă video
Sfaturi
- Carnea de pui se potrivește foarte bine cu vinurile seci și demiseci, precum Riesling, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete