fbpx

Plachie de pui

plachie de pui

Cu toate că primul gând v-ar putea duce la plachia de pește, vă asigurăm că și varianta cu pui este la fel de gustoasă. Am folosit ceapă, roșii și ardei grași, dafin, cimbru și puțin vin alb sec, cea mai potrivită alegere pentru carnea de pui.

plachie de pui

Plachie de pui

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 

5

minutes
Timp total

1

hour 

25

minutes

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui

  • 3 ardei grași

  • 500 g ceapă

  • 4 roșii

  • 5 caței de usturoi

  • 100 ml vin alb

  • Foi de dafin

  • Cimbru verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ardeii și ceapa julien, în sferturi roșiile. Turnați 3-4 linguri de ulei într-o tavă suficient de adâncă (preparatul final va avea un sos delicios).
  • Puneți deasupra ceapa, ardeii, roșiile și amestecați. Adăugați sare, 3-4 foi de dafin, câteva fire de cimbru, cățeii de usturoi și așezați deasupra pulpele de pui.
  • Condimentați carnea cu sare și piper după gust, turnați puțin ulei pe carne și dați la cuptor 45 de minute la 200 de grade.
  • Scoateți tava și turnați deasupra vinul, apoi mai dați la cuptor, cu ventilația pornită, încă 15-20 de minute, să se rumenească carnea cât mai frumos.

Rețetă video

Sfaturi

  • Carnea de pui se potrivește foarte bine cu vinurile seci și demiseci, precum Riesling, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
Tags: