Rețeta de plăcintă cu brânză dulce și stafide vi se potrivește mănușă dacă și vouă vă plac deserturile la care nu trebuie să munciți prea mult. Mai mult, nici nu murdărim prea multe vase – un singur castron și paletele de mixer. Toată treaba serioasă o face cuptorul! Și dacă nu vă vine a crede, vedeți și rețeta video de mai jos!
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 pachet de foi fine de plăcintă
1 kg brânză de vaci
5 ouă
200 g zahăr tos
2 plicuri de zahăr vanilinat
100 g stafide
3 linguri de rom (orice alt alcool aromat)
Coaja rasă de la o portocală (sau de la o lămâie)
Unt topit (pentru uns foile)
Sare
Cum să faceți
- Într-un castronel, amestecați stafidele cu romul și lăsați deoparte câteva minute, cât să se înmoaie ușor fructele uscate.
- Între timp, spargeți ouăle într-un castron suficient de încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și un praf de sare. Bateți cu mixerul cu mixerul 3-4 minute.
- Puneți apoi brânza de vaci, bine scursă de zer, stafidele înmuiate și coaja de portocală. Noi am folosit o portocală bio, să fim siguri că putem folosi coaja. Dacă aveți o portocală obișnuită, vedeți sfatul nostru de mai jos.
- Mai amestecați cu mixerul 2-3 minute, cât să omogenizați ingredientele.
- Ungeți cu unt câte o foaie de plăcintă și așezați-o în tava de copt. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 30 x 20 cm, pentru că ne-am dorit o plăcintă cu ”înălțime”. Dacă vă doriți o plăcintă mai ”joasă”, folosiți o tavă de dimensiuni ceva mai mari.
- Suprapuneți 3-4 foi, bine unse, la baza tăvii și turnați o parte din compoziția de brânză. Puneți din nou o foaie și din nou un strat de brânză. Repetați până terminați ingredientele și așezați deasupra 2-3 foi fine de plăcintă. Ungeți cu untul rămas și dați la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 45 de minute. Dacă folosiți și funcția de ventilație (pentru cuptoarele electrice), timpul de coacere va fi puțin mai scurt. Dar când plăcinta cu brânză dulce și stafide a crescut și s-a rumenit frumos, e semn că e gata și o puteți scoate din cuptor.
- Sfatul nostru e să o lăsați măcar o oră să se răcorească înainte de a o tăia. Noi nu prea am avut răbdare, prea frumos mirosea.
Rețetă video
Sfaturi
- Cum se spală citricele
Spălați citricele în multă apă fierbinte și ajutați-vă și de partea mai aspră a unui burete de bucătărie. Cu cât stă mai mult sub apa fierbinte, cu atât vă va fi mai ușor să îndepărtați prin frecare ușoară stratul de ceară de pe suprafața lămâilor, portocalelor sau grepfruturilor. Dacă aveți mai mult timp la dipsoziție, după ce le-ați spălat, mai lăsați fructele într-un bol cu apă fierbinte câteva ore, până se răcește lichidul.
Tags: brânză de vacistafide
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete