Cea mai simplă plăcintă cu carne și ciuperci pe care am făcut-o și de al cărui gust am fost teribil de încântați. Este gustoasă, sățioasă, se potrivește de minune cu o salată de frunze verzi. Și cu un pahar cu vin alb, am mai spune.
Plăcintă cu carne și ciuperci
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp de răcire
20
minuteTimp total
40
minutesIngrediente
1 pachet de foi de plăcintă
500 g carne tocată amestec
500 g ciuperci champignon
1 ceapă
1 ou
100 g mix de brânzeturi
1 legătură de pătrunjel verde
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Înmuiați ceapa în ulei, nu mai mult de 5 minute, puneți apoi carnea și lăsați să se gătească pentru 15 minute. Asezonați apoi cu sare, piper și cimbru.
- Puneți și ciupercile și le țineți pe foc cât să scadă lichidul, aproximativ 10-15 minute. Lăsați amestecul să se răcorească (cam 20 de minute a durat la noi). Adăugați mixul de brânzeturi, oul bătut și verdeața.
- Stropiți cu ulei foile de plăcintă și le așezați în tava de copt. Am pus 8 foi la bază.
- Puneți deasupra amestecul de carne și din nou foi, cât să terminați pachetul început (la noi au mai fost 6) și am îndepărtat marginile foilor (pe care le-am pus în plăcintă, deasupra cărnii, să nu risipim nimic).
- Coaceți plăcinta cu carne și ciuperci la 190 de grade, aproximativ 30 de minute, cât să se rumenească frumos deasupra.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete