fbpx

Plăcintă cu carne și ciuperci

Cea mai simplă plăcintă cu carne și ciuperci pe care am făcut-o și de al cărui gust am fost teribil de încântați. Este gustoasă, sățioasă, se potrivește de minune cu o salată de frunze verzi. Și cu un pahar cu vin alb, am mai spune.

Plăcintă cu carne și ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp de răcire

20

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 500 g carne tocată amestec

  • 500 g ciuperci champignon

  • 1 ceapă

  • 1 ou

  • 100 g mix de brânzeturi

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Înmuiați ceapa în ulei, nu mai mult de 5 minute, puneți apoi carnea și lăsați să se gătească pentru 15 minute. Asezonați apoi cu sare, piper și cimbru.
  • Puneți și ciupercile și le țineți pe foc cât să scadă lichidul, aproximativ 10-15 minute. Lăsați amestecul să se răcorească (cam 20 de minute a durat la noi). Adăugați mixul de brânzeturi, oul bătut și verdeața.
  • Stropiți cu ulei foile de plăcintă și le așezați în tava de copt. Am pus 8 foi la bază.
  • Puneți deasupra amestecul de carne și din nou foi, cât să terminați pachetul început (la noi au mai fost 6) și am îndepărtat marginile foilor (pe care le-am pus în plăcintă, deasupra cărnii, să nu risipim nimic).
  • Coaceți plăcinta cu carne și ciuperci la 190 de grade, aproximativ 30 de minute, cât să se rumenească frumos deasupra.

Rețetă video

Tags: