fbpx

Plăcintă cu cremă de brânză și glazură de scorțișoară

  • Home
  • desert
  • Plăcintă cu cremă de brânză și glazură de scorțișoară
plăcintă cu cremă de brânză și scorțișoară

Sopapillas sunt niște plăcinte mexicane pregătite din aluat de patiserie presărat cu zahăr și scorțișoară. Dar gustul lor devine și mai minunat cu ajutorul unui singur ingredient, crema de brânză. Sperăm că v-am făcut destul de curioși încât să încercați cât mai curând rețeta de plăcintă cu cremă de brânză și glazură de scorțișoară. Vă mai spunem doar atât: este și mai bună după ce a stat câteva ore la frigider!

plăcintă cu cremă de brânză și scorțișoară

Plăcintă cu cremă de brânză și glazură de scorțișoară

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj proaspăt

  • 400 g cremă de brânză

  • 120 g smântână

  • 150 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • Miere

  • Pentru glazură
  • 60 g unt topit

  • 2 linguri de zahăr tos

  • 1 linguriță de scorțișoară

Cum să faceți

  • Amestecați crema de brânză cu zahărul, smântâna și vanilia.
  • Tăiați foaia de aluat în jumătăți, le întindeți foarte puțin și așezați una dintre foi în tava de copt.
  • Turnați deasupra compoziția de brânză și acoperiți cu a doua foaie.
  • Presărați deasupra amestecul de zahăr tos și scorțișoară și turnați untul topit.
  • Coaceți la 180 de grade, 35-40 de minute, până ce plăcinta e rumenă.
  • Tăiați în pătrate doar după ce s-a răcit bine și stropiți cu miere deasupra.

Rețetă video

Tags: