fbpx

Plăcintă cu cremă de vanilie

plăcintă cu cremă de vanilie

Grecii îi spun bougatsa și este un desert specific zonei de nord a țării. Am făcut și noi această plăcintă cu cremă de vanilie, aveți rețeta video mai jos, și vă spunem nu doar că este foarte ușor de pregătit, dar și că este minunată. Aroma de scorțișoară, gustul vaniliei și foile coapte, rumenite atât cât trebuie, se combină… delicios.

plăcintă cu cremă de vanilie

Plăcintă cu cremă de vanilie

5.0 from 3 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 270 g zahăr tos

  • 150 g unt topit

  • 4 ouă

  • 2 galbenușuri

  • 400 g lapte

  • 400 g smântână pentru frișcă

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1 linguriță de praf de copt

  • 1 lingură de zahăr brun

  • 1 lingură de scorțișoară (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeți cu unt topit o tavă cu laturile de 30×35 cm.
  • Ungeți cu unt topit două-trei foi de plăcintă și le așezați în tavă. Restul foilor le stropiți cu unt și le ”încrețiți” ușor cu degetele, fără să le strângeți mult. Le așezați în tavă una lângă alta, ca pe un acordeon. La final, stropiți-le cu untul rămas și dați tava la cuptor 20 de minute sau până când foile au devenit rumene și crocante.
  • În acest timp, pregătiți crema: amestecați ouăle cu gălbenușurile, un praf de sare și zahărul, până se topesc granulele. Adăugați laptele, smântâna pentru frișcă, vanilia și praful de copt.
  • Turnați amestecul peste foile coapte și presărați zahărul brun deasupra. Reduceți temperatura din cuptor la 180 de grade și mai coaceți alte 20-25 de minute.
  • Pudrați cu scorțișoară, dacă vă place, și tăiați plăcinta cu cremă de vanilie în bucăți potrivit de mari.

Rețetă video

Tags: