fbpx

Plăcintă cu lapte condensat

Laptele condensat este ingredientul favorit pentru rețetele de înghețată. De această dată, am făcut o plăcintă cu lapte condensat și ne-a plăcut mult, mai ales pentru că nu am muncit prea mult la această rețetă. Coaceți întâi foile de plăcintă, cât să devină rumene. Amestecați ingredientele lichide, le turnați peste foi și mai dați tava la cuptor. Și asta e tot, urmăriți și rețeta video de mai jos!

Plăcintă cu lapte condensat

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă

  • 100 g afine

  • 80 g unt topit (sau ulei vegetal)

  • 1 cutie de lapte condensat* (395 g)

  • 250 ml smântâna pentru frișcă

  • 2 ouă

  • 1 lingură de esență vanilinat

  • Zahăr pudră

Cum să faceți

  • Stropiți foile de plăcintă, câte una sau câte două, cu unt topit sau ulei și le strângeți ușor, ca un acordeon. Le așezați într-o tavă unsă.
  • După ce ați umplut tava cu foi, le mai stropiți cu puțin unt (sau ulei) și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
  • În acest timp, amestecați laptele condensat cu ouăle, vanilia și smântâna pentru frișcă.
  • Turnați amestecul peste foile coapte, presărați afinele și mai dați la cuptor, la aceeași temperatură, pentru 25-30 de minute. Pudrați cu zahăr după ce s-a răcorit puțin.

Rețetă video

notă

  • Laptele condensat pentru deserturi îl puteți cumpăra din majoritatea hipermarketurilor. Este mult diferit de laptele condensat pentru cafea, care poate vă este mai familiar. Are o compoziție mai densă, cum vedeți și în rețeta video, seamănă cu o cremă moale, iar gustul este foarte dulce.
Tags: